x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Waters este pe locul 1

Waters este pe locul 1

de Alex Revenco    |    14 Iul 2011   •   21:00
Waters este pe locul 1

Actualul turneu sustinut de Roger Waters a reusit luna trecuta sa produca cei mai multi bani din vanzarea de bilete si merchandise (discuri, tricouri etc.).
Cu 29.362.701 dolari, Waters a realizat o suma aproape dubla fata de locul secund, ocupat de frumoasa Taylor Swift, care a produs 'doar' 15.726.119 dolari.

SALI DE SPORT VS STADIOANE. Este interesanta comparatia dintre locul 1 si locul 2, avand in vedere ca Waters a avut mai multe concerte in sali de sport si un sigur stadion, toate in Europa Continentala si Marea Britanie, in timp ce Swift a cantat in mai putine spectacole, dar toate pe stadioanele din Statele Unite.

Astfel, legendarul muzician britanic a avut 17 concerte (si 203.763 de spectatori) desfasurate cu casa inchisa, in timp ce interpreta ame­ricana a avut doar sapte spectacole (si 218.709 spectatori) sold out.
Este de mentionat ca absolut toate concertele lui Roger Waters din Europa s-au desfasurat cu casa inchisa: patru spectacole in Zürich (Elvetia), cate doua in Mannheim, Hamburg si Berlin (Germania), cate unul in Herning (Danemarca), München (Germania), Birmingham si Manchester (Marea Britanie), Paris (Franta), Budapesta (Ungaria) si Düsseldorf (Germania), ultimul pe stadion.

Pe locurile urmatoare: Bob Seger & The Silver Bullet Band (8,6 mi­lioane $), Sade (1,2), Ozzy Osbourne (1,1), Rihanna (1,0), Vicente Fernandez (0,742), Alison Krauss (0,723), Tim McGraw (0,711), Eddie Vedder (0,697).

Discuri pentru Player
Sebastian Bach -Kicking & Screaming. Este noul album solo al celebrului vocalist, ce urmeaza sa apara la toamna la Frontiers Records, label reprezentat la noi de A&A Records. Produs de Bob Marlette (Black Sabbath, Shinedown, Atreyu, Filter), albumul va aparea in trei formate: jewel box CD, deluxe digipak cu bonus tracks plus un DVD (ce include un documentar Making of) si dublu LP de vinil.

Yes - Fly From Here. Noul album al le­gen­darului grup prog rock a fost in­re­gistrat cu Benoit David – vocal, Steve Howe – chitara, Chris Squire – bass, Alan White – tobe, Geoff Downes – claviaturi, deci fara emblematicul solist Jon Anderson. Discul a fost produs de faimosul Tre­vor Horn (Buggles, Tina Turner, Pet Shop Boys, Paul McCartney, Simple Minds etc.), care a realizat si '90125'.

Jorn - Live in Black. O editie speciala, ce contine un CD si un DVD al concertului de anul trecut, de la Sweden Rock Festival, din Solvesborg, in fata a peste 20.000 de oameni. Jorn Lande, considerat una dintre cele mai bune voci hard rock & heavy metal din lume, a cantat impreuna cu Glenn Hughes la ultimul concert Heaven and Hell, sustinut in memoria lui Ronnie James Dio.

×
Subiecte în articol: muzica