x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Will.i.am critică afirmaţiile lui Kaney West referitoare la sclavie

Will.i.am critică afirmaţiile lui Kaney West referitoare la sclavie

02 Mai 2018   •   17:50
Will.i.am critică afirmaţiile lui Kaney West referitoare la sclavie

Will.i.am a criticat comentariile lui Kanye West referitoare la sclavie şi la faptul că aceasta a fost timp de secole “o alegere”, scrie BBC.

Cântăreţul a afirmat că a fost “cea mai ignorantă declaraţie pe care cineva care vine din cartier ar fi putut să o facă vreodată despre strămoşii lui”. De asemenea, Will.i.am a declarat că afirmaţiile lui Kaney i-au “frânt inima” şi au fost foarte “dureroase”.

“Auziţi că se spune că sclavia a durat 400 de ani... 400 de ani? Sună mai mult a alegere”, a spus Kaney West pentru TMZ.  

Kaney West a posta ulterior pe Twitter că ştie că sclavii nu s-au lăsat încătuşaţi şi urcaţi pe o barcă din proprie dorinţă. Acum, acesta afirmă că a fost “atacat pentru că prezintă idei noi”.

“Să mă clarific. Bineînţeles că ştiu că sclavii nu au ajuns de bunăvoie legaţi şi puşi într-o barcă. Ideea mea era că dacă noi am rămas astfel, chiar dacă numeric eram în avantaj, înseamnă că am fost înrobiţi mental”, a scrie rapperul pe Twitter.

Întrebat ce părere are despre comentariile făcute de Kanye West, Will.i.am a răspuns pentru ITV Good Morning Britain: “Mi-au frânt inima, pentru că m-am gândit la bunica mea, care s-a născut în 1920, şi legătura dintre ea şi mama ei, care s-a născut în 1800”.

“Bunica bunicii mele, a fost sclavă. Când eşti sclav, te deţine cineva. Nu ai de ales dacă cineva te deţine. Când eşti un sclav, nu ai acces la educaţie. Asta nu este alegere, este forţă. Înţeleg nevoia de a te exprima liber, dar dacă ideile tale nu sunt documentate, vei răni oameni”, a spus Will.i.am

 

×
Subiecte în articol: Kanye West will.i.am sclavie