x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica World Music 2009, festival la Mamaia

World Music 2009, festival la Mamaia

de Alex Revenco    |    21 Iul 2009   •   00:00
World Music 2009, festival la Mamaia

Unul dintre cele mai spectaculoase genuri muzicale "inventate" de Peter Gabriel la sfârşitul secolului trecut începe să prindă rădăcini şi în România. În week-end-ul ce urmează, trei formaţii din Europa şi America de Sud vor evolua în premieră în România, între 24 şi 26 iulie. La spectacolele ce vor avea loc în Piaţeta Casino din Mamaia, începând cu ora 21:00, intrarea este liberă.



Dacă anul trecut spectatorii au putut urmări muzicieni din Portugalia, Spania, Azerbaidjan şi Statele Unite, care au încins atmosfera cu acorduri specifice ţărilor lor de origine, la cea de-a doua ediţie a festivalului este rândul altor ţări să-şi prezinte muzica tradiţională pe malul Mării Negre. Evenimentul, organizat de Primăria Constanţa şi Asociaţia Dynamic Art, reuneşte în acest an artişti din Finlanda, Argentina şi Columbia. Iată mesajul organizatorilor: "Tradiţiile muzicale ale lumii, în multicolore veşminte moderne.

O sărbătoare a muzicii şi dansului, la final de iulie, pe malul Mării Negre, la Mamaia. O petrecere la care este invitat întregul litoral; turişti în căutarea bunei dispoziţii sau melomani rafinaţi; copii zvăpăiaţi, tineri entuziaşti, maturi energici sau pensionari înţelepţi". Festivalul World Music Mamaia reuneşte în acest an strălucirea nordului cu pasiunea muzicii latine, fiind vorba despre formaţiile Varttina din Finlanda, LA-33 din Columbia şi Astillero din Argentina.

Dacă LA- 33 va cânta salsa, iar Astillero ne va introduce în lumea tangoului, grupul Varttina, va deschide festivalul cu un show plin de energie, în care vechiul folclor nordic se împleteşte cu sonorităţi moderne, pop şi rock. Varttina (în limba finlandeză fus sau osie) este un grup folk înfiinţat în 1983, de Sari şi Mari Kaasinen, în localitatea Raakkyla, din provincia Karelia. După numeroase schimbări de componenţă, trupa a devenit celebră în 1990 o dată cu apariţia albumului "Oi Dai". La ora actuală formaţia este alcătuită din trei soliste, Mari, Susan, Johanna (foto) şi trei instrumentişti - vioară, bass, tobe.

×
Subiecte în articol: muzica