Fostul premier Adrian Năstase aduce în prim-plan, pe blogul său, un proiect mai vechi, dar de suflet, intitulat “Orăşelul artiştilor”. Iată, concret, despre ce este vorba:
Prin 2002-2003, in urma discutiilor cu mai multi artisti plastici, tinând seama de faptul că multe din atelierele de creatie fuseseră retrocedate, am initiat, pe un model pe care l-am admirat in Franta, construirea, in Bucuresti, a unui “Orăsel al artistilor”, in zona din apropierea atelierelor Combinatului Fondului plastic.
Pe terenul respectiv, pus la dispozitie de autoritătile locale, artistii plastici urmau să-si achizitioneze casele-atelier, propuse in două variante. Primul atelier a fost inaugurat in 6 octombrie 2003.
Evident, Traian Băsescu nu a fost un partener la acest proiect, iar după 2004, cu atât mai mult, el nu a putut fi realizat. Sper ca, acum, primarul Dan Tudorache, in colaborare cu noul primar general, să reia acel proiect.
Adaug căteva documente si relatări de presă relevante:
“Vineri, 05/21/2004 – 17:45, AMOS NEWS
În ultima şedinţă a Consiliului Local al sectorului 1 s-au aprobat indicatorii tehnico-economici de realizare a lucrărilor de viabilizare a „Ansamblului de locuinţe Orăşelul Artiştilor” din sectorul 1. Proiectul iniţiat de primarul sectorului 1, Vasile Gherasim, în anul 2003, a necesitat transmiterea unui teren, din terenul privat al statului şi din administrarea Companiei Naţionale a Imprimeriilor „Coresi” – SA în domeniul privat al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al sectorului 1.
Apariţia unui Orăşel al Artiştilor este necesară, urmare a cerinţei crescute de locuinţe şi nevoii de ateliere în care artiştii plastici să-şi poată desfăşura activitatea creatoare. Zona situată în partea de nord a Capitalei, pe terenul liber dintre Combinatul Fondului Plastic şi Lacul Băneasa va permite construcţia pe o suprafaţă de 3200 mp a aproxmativ 80 de spaţii locative.
Acţiunile prevăzute a fi realizate din bugetul local şi din fonduri legal constituite cu această destinaţie, vor cuprinde viabilizarea zonei prin execuţia următoarelor categorii de lucrări: alimentare cu apă şi canalizare, reţele electrice exterioare, reţele telefonice, reţele de gaze, organizare de relief drumuri şi împrejmuiri. Valoarea totală a investiţiilor necesare pentru realizarea infrastructurii este de 1,7 miliarde lei.”
Citeşte articolul complet, pe adriannastase.ro