x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură RADIO HITS la început de toamnă pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

RADIO HITS la început de toamnă pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Aug 2019   •   13:24
RADIO HITS la început de toamnă pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România în colaborare cu Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” prezintă concertul RADIO HITS, duminică 1 septembrie 2019, ora 20:00.

Intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile - 550).

Vibe Orchestra dirijată de Alexandru Ilie și soliștii Ovidiu Anton, Ayona, Daniel Vots (violă) și Cosmin Stanciu (saxofon) vor interpreta piese dintre cele mai cunoscute din top-urile radio din toate timpurile, orchestrate de Dragoș Stama într-un stil nou și atractiv, pentru orchestră, band și soliști. Veți recunoaște cu ușurință sonoritățile celebrilor Led Zeppelin, Coldplay, Deep Purple, Daft Punk, David Guetta, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Clean Bandit, Bon Jovi, Bruno Mars.

 

ALEXANDRU ILIE

Alexandru Ilie este în prezent dirijor al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” și al Operei Comice pentru Copii din București. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București în anul 2011, la clasa maestrului Petru Andriesei, apoi a urmat cursurile de master la aceeași universitate, secția Stilistică Dirijorală la clasa maestrului Horia Andreescu. Alexandru Ilie s-a perfecționat, lucrând în cadrul cursurilor de măiestrie și nu numai, cu Enrique Garcia Asensio, Christian Badea, Jin Wang, Mark Stringer, David Crescenzi, Christian Ehwald sau Sigmund Thorp.
De-a lungul anilor, Alexandru Ilie a câștigat mai multe premii, cele mai recente fiind în anul 2018 când s-a clasat pe locul I la Concursul Național de Dirijat Ionel Perlea, Finalist și locul al V-lea la prima ediție a Concursului Internațional de Dirijat BMI și locul al III-lea la prestigiosul Concurs Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales. Pe plan extern, în anul 2016 a ajuns în semifinala Concursului Internațional de Dirijat “Felix Mendelssohn”, unde a obținut locul al V-lea dintr-un total de 240 de participanți.

Alexandru Ilie a susținut perioade de practică la Radiodifuziunea Română, Teatrul Național București și Opera Națională București. Printre orchestrele cu care colaborează se numără Orchestra Operei Brașov, Orchestra Operei Române Craiova, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret. În continuare îl puteți întâlni în stagiunile Filarmonicilor din Timișoara, Cluj, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște sau Craiova.

OVIDIU ANTON

Solist vocal, chitarist, compozitor și textier, Ovidiu Anton și-a ales întotdeauna drumul așa cum a simțit, a dărâmat ziduri, și-a clădit prin muncă, talent, dăruire și demnitate o carieră incontestabilă, demonstrând astfel că este o voce rock exponențială a generației sale.

AYONA

Ayona a început să studieze vioara la vârsta de 4 ani, la Liceul de Muzică „George Enescu”, din București. A continuat să studieze același instrument până la vârsta de 14 ani. În paralel cu vioara, a studiat pianul complementar de la vârsta de 11 ani. La 13 ani a hotărât să studieze canto – muzică ușoară. A fost admisă la liceu, la secția canto clasic, pe care a continuat să îl studieze și la Universitatea Națională de Muzică București, unde a absolvit.

Ayona este un artist complet care niciodată nu s-a limitat la un singur gen de muzică, astfel că cei mai bine de 20 ani de muzică, dar și ambitusul vocal i-au permis și totodată i-au creat o viziune mai amplă asupra repertoriului, abordând o multitudine de stiluri și genuri muzicale cum ar fi: jazz, rock, pop, dar și folclor și muzica țigănească stilizate pe ritmuri moderne de rock, dubstep. În 2018 a fost semifinalistă la Selecția Națională Eurovision cu o piesă compusă de câștigătorul din 2016 - Ovidiu Anton. În 2017 a participat la Selecția Națională Eurovision cu o compoziție proprie.

În 2006, a cântat împreună cu Jennifer Rush și Flavius Teodosiu, la concertul din Arad. Au urmat două colaborări cu Flavius Teodosiu și trupa sa din Germania, alături de artiști internaționali (Enrique Iglesias, Tom Jones, Ron White, Pamela Falcon etc.), dar și naționali (Andra, Luminița Anghel, Alex Velea, Delia, Andreea Bănică, Marcel Pavel etc).

×