x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Regal Rolling Stones

Regal Rolling Stones

de Alex Revenco    |    17 Iul 2007   •   00:00
Regal Rolling Stones
Sursa foto: Gabi Boholţ/

In ciuda vremii caniculare, ieri la prănz era agitaţie maximă pe "Lia Manoliu". Membrii echipei de producţie erau "in grafic", dar munceau din greu pentru a pune la punct ultimele detalii legate de structura uriaşei scene.

In ciuda vremii caniculare, ieri la prănz era agitaţie maximă pe "Lia Manoliu". Membrii echipei de producţie erau "in grafic", dar munceau din greu pentru a pune la punct ultimele detalii legate de structura uriaşei scene.

Directorul de producţie al turneului A Bigger Bang este Dale Skjersen, un olandez blond, hotărăt şi foarte civilizat. De la el am aflat o serie de cifre impresionante şi detalii privitoare la cel mai mare turneu mondial din toate timpurile. Astfel, scena are o structură de oţel de 170 de tone, 62 m lăţime, 30,5 m adăncime, 28 m inălţime şi căntăreşte in total 300 tone. La ea lucrează (zece ore pe zi) 300 de oameni, dintre care 200 sunt din intreaga lume (Marea Britanie, Olanda, Germania, Noua Zeelandă etc.), iar 100 sunt muncitori locali; se ridică in patru zile şi se coboară in două.

TREI SCENE. In acest turneu sunt trei scene, una la Bucureşti, alta se demonta la Belgrad (show-ul anterior) şi următoarea se monta la Budapesta (pentru viitorul spectacol), costul de producţie al unui concert Rolling Stones fiind de "aproape două milioane". In ziua concertului se fac probe la impresionantele instalaţii de sunet (250.000 de waţi) şi de lumini. Luminile sunt 443 in total, iar ecranul (High res LED wall) de 15x15 metri este cel mai mare utilizat vreodată intr-un turneu.

350 DE JANDARMI. La concertul din această seară, unde sunt aşteptaţi 60.000 de spectatori, vor fi luate măsuri excepţionale de securitate. Pe lăngă cei 111 membri ai Rolling Stones Security Staff şi poliţişti romăni sub acoperire, pe stadion vor fi şi 350 de jandarmi "pentru siguranţa publicului spectator, precum şi pentru restabilirea ordinii publice, in cazul tulburării acesteia". Accesul publicului se va face intre orele 16:00 şi 20:00, după care (atenţie!) porţile se vor inchide. Concertul Rolling Stones va incepe in jurul orei 21:00, va dura două ore şi va conţine 19 piese, dintre care trei pe "scena mică".

Ronnie Wood

In seara descinderii la Bucureşti, Ronnie, "puştiul" de la Rolling Stones, a "evadat" de la hotel pentru a degusta căteva dintre "delicatesele" bucătăriei tradiţionale romăneşti (ruladă de caşcaval, sul de ciuperci, invărtitură de somon, mosorei de şalău, brănză de oaie, caşcaval de Dobrogea, saramură de crap cu mămăliguţă şi ardei, muşchi de vită intreg cu salată, plăcinte cu măr, plăcinte cu dovleac). Ronnie a băut vin roşu de Dealu Mare şi ţuică.

×
Subiecte în articol: cultura rolling stones