x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Șefii institutelor culturale europene vin la Adunarea Generală a EUNIC de la București

Șefii institutelor culturale europene vin la Adunarea Generală a EUNIC de la București

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iun 2024   •   11:00
Șefii institutelor culturale europene vin la Adunarea Generală a EUNIC de la București

În perioada 19-20 iunie 2024 va avea loc Adunarea Generală a EUNIC – European Union National Institutes for Culture, eveniment care va reuni la București șefii institutelor culturale din Uniunea Europeană, membre ale rețelei EUNIC – rețeaua institutelor culturale naționale din statele UE, dar și din Marea Britanie și Ucraina.

Au confirmat participarea reprezentanți din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Țările de Jos, Ucraina și Ungaria. Cu acest prilej, președintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman, va prelua mandatul de președinte al EUNIC de la directorul Institutului Cultural Danez, Camilla Mordhorst, președintă în exercițiu, care a coordonat rețeaua EUNIC timp de un an.

„Provocările cu care toți ne confruntăm, de la schimbări geopolitice la avansul tehnologic, ne unesc în angajamentul nostru de a consolida rolul culturii în relațiile internaționale. Obstacolele întâlnite local ilustrează adesea situații recurente la nivelul întregii rețele, conducând la discuții fructuoase indiferent de suprafața țării sau mărimea bugetului. Tranziția de la promovarea tradițională a culturii la o abordare axată pe cooperare este în plină desfășurare. Îi predau cu bucurie ștafeta actualului vicepreședinte al EUNIC, Liviu Jicman, reprezentantul Institutului Cultural Român, convinsă că ne aflăm pe calea cea bună și vom continua dezvoltarea rețelei EUNIC“, a declarat Camilla Mordhorst, directoarea Institutului Cultural Danez.

 

×
Subiecte în articol: Adunarea Generală a EUNIC