x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură SIMPOZION NAȚIONAL - OPERA APERTA 2023 - EDIȚIA a III-a

SIMPOZION NAȚIONAL - OPERA APERTA 2023 - EDIȚIA a III-a

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Apr 2023   •   09:45
SIMPOZION NAȚIONAL - OPERA APERTA 2023 - EDIȚIA a III-a

Opera Națională Română din Cluj-Napoca în colaborare cu Școala Doctorală „Sigismund Toduță” a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, vă invită să participați la a treia ediție a Simpozionului Național din cadrul Festivalului Internațional Opera Aperta 2023.

În perioada 24-25 iunie 2023 va avea loc un eveniment în care spiritul creator și schimbul de idei sunt principalele nișe vizate. Scopul acestui simpozion este de a reuni muzicieni, teoreticieni, coregrafi, regizori și scenografi, persoane implicate în realizarea tehnică a spectacolului de operă și profesioniști implicați în managementul organizațiilor producătoare de spectacole, dar și tineri cercetători și doctoranzi în domeniile vizate, pentru a facilita schimbul de idei și de viziuni asupra spectacolelor de operă și de balet.

Simpozionul va fi împărțit în 4 secțiuni: interpretare, vizual, muzicologie și management cultural. Sunt binevenite propuneri de participare activă sub formă de prezentare teoretică sau workshop, iar temele abordate pot include: aspecte interpretative, tehnice și de management cultural; regie, coregrafie și scenografie; spectacolul în spații non-convenționale; istoria spectacolului de operă și balet; festivaluri de operă și balet; dar nu se limitează la acestea.

Simpozionul se va desfășura în limba română. Comunicările prezentate vor fi publicate într-un volum colectiv la Editura MediaMusica, Cluj-Napoca (editură acreditată CNCS în categoria A).

Așteptăm cu interes lucrările voastre!

×
Subiecte în articol: SIMPOZION NAȚIONAL OPERA APERTA 2023