x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru 3 x Orașul cu fete sărace la Teatru³

3 x Orașul cu fete sărace la Teatru³

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Feb 2022   •   14:00
3 x Orașul cu fete sărace la Teatru³

„Orașul cu fete sărace” după Radu Tudoran, în regia lui Radu Afrim, unul dintre cele mai solicitate spectacole ale Teatrului Național Iași, invitat frecvent pe scene de teatru din țară, prezent la importante evenimente teatrale naționale și din afara țării, va putea fi vizionat luna viitoare atât online, cât și cu public în sală.

La Teatru³, spectacolul se va juca două seri la rând, pe 5 și 6 martie, de la ora 19:00.

Datorită numărului mare de solicitări din parte publicului care nu poate vedea spectacolul la Iași, „Orașul cu fete sărace” va fi distribuit online, pe 8 martie, de la ora 20:00, timp de 48 de ore.

Pe 8 martie, se împlinesc 112 ani de la nașterea lui Radu Tudoran, autorul nuvelelor care au stat la baza producției ieșene.

Anul trecut, „Oraşul cu fete sărace” a fost invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în septembrie, la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti de la Chişinău, iar în noiembrie a participat la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti. La Gala UNITER, actriţa Diana Vieru a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea Marusiei. La începutul acestui an, spectacolul a fost jucat pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare, cu ocazia aniversării celor 130 de ani de la inaugurarea clădirii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto: Iulian Ursachi

 

×