x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru 300 de zile de teatru gratuit pentru studenţi:”Închide televizorul şi hai la teatru!”

300 de zile de teatru gratuit pentru studenţi:”Închide televizorul şi hai la teatru!”

05 Mar 2015   •   17:32
300 de zile de teatru gratuit pentru studenţi:”Închide televizorul şi hai la teatru!”

În cadrul unui proiect unic în România, tinerii pot avea acces gratuit la teatru zilnic, timp de 300 de zile pe an, la piese puse în scenă de studenţi sau absolvenţi ai UNATC. Totul sub motto-ul ”Închide televizorul şi hai la teatru!”

Sâmbătă, 7 martie, în sala Atelier de la UNATC, va fi lansat proiectul-pilot al acestei campanii de promovare a teatrului în rândul celor născuţi după Revoluţie. Spectacolul ”Cine sapă groapa altuia” de Ion Băieşu a fost pregătit în zece nopţi şi va fi pus în scenă de trei tineri actori: Victor Ţăpeanu, Vlad Basarabescu şi Frederic Negrescu, din cadrul UNATC. Spectacolul de sâmbătă va fi urmat de o serie de 20 de reprezentaţii în luna aprilie.

”Ţinta principală o reprezintă studenţii bucureşteni şi ne dorim să atragem în sălile de spectacol 50% din numărul celor înscrişi la programele de licenţă şi masterat. Vrem să le oferim acestora şansa de a vedea seară de seară, 300 de zile pe an, spectacole de teatru create de către studenţi, în 15 nopţi, fiecare având un număr fix de 20 de reprezentaţii”, a povestit Iniţiatorul proiectului, Victor Ţăpeanu.

Pe lângă cultura non-formală, organizatorii îşi propun să ofere participanţilor şi un spaţiu prietenos unde să cunoască oameni noi, dar şi unde să se dezvolte personal mult mai armonios.

×