x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Albumul „Cornel Todea – dincolo de regie” – LANSARE la Gala Tânărului Actor HOP

Albumul „Cornel Todea – dincolo de regie” – LANSARE la Gala Tânărului Actor HOP

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Sep 2021   •   17:14
Albumul „Cornel Todea – dincolo de regie”  – LANSARE la Gala Tânărului Actor HOP

Albumul „Cornel Todea – dincolo de regie”, un proiect editorial de marcă al Teatrului Ion Creangă, se lansează la Gala Tânărului Actor HOP, în cadrul celei de-a 24-a ediții, care are loc anul acesta între 2 și 4 septembrie la Alba Iulia. Publicat inițial în format online în luna martie 2021, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, albumul își găsește astfel calea către public și în format tipărit. Lansarea în contextul Galei HOP va avea loc sâmbătă, 4 septembrie, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților.

 

Dedicat celebrului regizor și director de teatru, albumul face parte din programul TIC55, un demers care celebrează unii dintre cei mai importanți artiști care și-au lăsat amprenta asupra Teatrului Ion Creangă de-a lungul timpului, în cei peste 55 de ani de la înființare. Programul a debutat în anul 2020 cu volumul „Alexandrina Halic – actrița poveste” de Ion Moldovan și a continuat prin colaborarea cu același autor, pentru a aduce în fața cititorilor și iubitorilor de teatru povestea vieții lui Cornel Todea, un creator al cărui destin se împletește cu istoria Teatrului Ion Creangă.

 

Lansarea organizată de UNITER – Uniunea Teatrală din România alături de Teatrul Ion Creangă este cu atât mai specială cu cât aceasta are loc la Gala Tânărului Actor HOP: un eveniment inițiat de Cornel Todea – cel care a fost mai apoi, timp de 14 ani, directorul, amfitrionul și sufletul acestui proiect creat din dragoste pentru tinerii actori.

 

Gabriel Coveșeanu, Managerul Teatrului Ion Creangă, a declarat: „Sunt onorat și bucuros că împărtășim acest moment și acest proiect în contextul Galei HOP. Pentru că acest album este un proiect de suflet pentru noi, cei care l-am cunoscut pe Cornel Todea. Iar pentru cei mai tineri, pentru cei aflați astăzi în HOPurile concursului, este o ocazie de a-l descoperi pe cel care a schimbat fața teatrului pentru copii și care a scris primele pagini de istorie ale acestei gale.”

 

Despre Gala HOP ► Cea de-a 24-a ediție Gala Tânărului Actor HOP este organizată de UNITER, alături de Consiliul județean Alba și Teatrul de Păpuși „Prichindel” în perioada 2-4 septembrie 2021 la Alba Iulia, sub motto-ul „Caragiale – o lume în mișcare” / „Ce lume, ce lume, ce lume!” și sub direcția artistică a coregrafului Gigi Căciuleanu. Urmăriți concursul live și descoperiți mai multe despre gală pe galahop.uniter.ro

 

Consultați albumul online ► Albumul poate fi accesat gratuit în format electronic pe teatrulioncreanga.ro / Publicații sau pe platforma ISSUU, pe contul Teatrului Ion Creangă.

 

×