x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Aniversare Cehov. TVR 2 continuă seria cu “Unchiul Vanea”, în regia lui Yuri Kordonski

Aniversare Cehov. TVR 2 continuă seria cu “Unchiul Vanea”, în regia lui Yuri Kordonski

de Sebastian S. Eduard    |    15 Mar 2015   •   21:00
Aniversare Cehov. TVR 2 continuă seria cu “Unchiul Vanea”, în regia lui Yuri Kordonski
Sursa foto: IOANA CHIRITA

Se împlinesc 155 de ani de la naşterea dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov şi Casa de producţie TVR propune spre difuzare una dintre cele mai reuşite montări ale piesei sale “Unchiul Vanea”, în regia lui Yuri Kordonski.

Pentru actorii din distribuţie, acest spectacol pus în scenă în 2001 la Teatrul Municipal “Lucia Sturdza Bulandra” a însemnat un moment important al carierei lor, indiferent de generaţie, după cum mărturiseau, anul trecut, chiar de pe platourile de filmare ale producţiei. “Este un spectacol care acum 13 ani a reuşit să reunească o trupă”, spune Andreea Bibiri. “Foarte, foarte puţine spectacole reuşesc să adune oamenii, să închege un nucleu în cadrul unui teatru. Cu acest spectacol s-a întâmplat lucrul asta. S-au unit, s-au creat punţi peste generaţii şi, efectiv a fost un fel de preluare, de dat mai departe între actori. A fost un miracol. L-am simţit toţi. Suntem recunoscători pentru că s-a întâmplat aşa şi acesta este şi motivul pentru care dorim să îl dăruim publicului spectator.”

Mariana Mihuţ se confesează şi ea: “În acest spectacol, este cel mai mic rol, ca întindere, pe care l-am jucat vreodată, dar mi-am dorit atât de mult să lucrez cu Iura Kordonsky încât, când mi s-a explicat pe vremea aceea de la direcţie că nu am ce juca, am exclamat: “Dar sunt doua babe acolo, cum n-am ce juca!”. Şi aceasta a însemnat o întâlnire fericită cu un om extraordinar cu care, iată, colaborez de atâţia ani. Atmosfera acestui spectacol este credincioasă lui Cehov şi îl slujeşte foarte bine pe Cehov, pe care cu toţi îl iubim. Iar colaborarea cu aceşti foarte mari actori şi cu acest extraodinar regizor, la Televiziunea Română, este un prilej, mai mult decât fericit pentru noi toţi.”

Din distribuţia piesei fac parte Victor Rebengiuc, Ana Ioana Macaria, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ionel Mihăilescu, Demeter András.
Spectacol-eveniment “Unchiul Vanea” de A. P. Cehov, în regia artistică a lui Yuri Kordonsky, va fi difuzat luni, 16 martie, de la ora 20:10 (partea I) şi de la ora 23:10 (partea a II-a), la TVR 2 şi online, pe TVRplus.ro.

Casa de Producţie pregăteşte încă două montări dedicate marelui scriitor, în acest an aniversar, “Salonul 6” (în regia lui Vitalie Lupaşcu) şi “Trei surori” (în regia lui Dominic Dembinski).

×