x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Arta și spiritul Sărbătorilor pascale se întâlnesc pe scena Operei clujene. Lăsați-vă purtați de frumusețea muzicii și a spectacolelor de operă alături de noi!

Arta și spiritul Sărbătorilor pascale se întâlnesc pe scena Operei clujene. Lăsați-vă purtați de frumusețea muzicii și a spectacolelor de operă alături de noi!

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Apr 2023   •   14:00
Arta și spiritul Sărbătorilor pascale se întâlnesc pe scena Operei clujene.  Lăsați-vă purtați de frumusețea muzicii și a spectacolelor de operă alături de noi!

Încheiem această săptămână, duminică, 9 aprilie, cu spectacolul de operă I Puritani de Vincenzo Bellini. O poveste în care eleganța și noblețea secolului XVII conturează destinul unui suflet pur: nobila (soprana ̦), o tânără care este iubită de două personaje diametral opuse: (tenorul invitat ) și (baritonul ). În timp ce luptă pentru cauzele puritane, este un nobil care sprijină monarhia. În cele din urmă, în ciuda tuturor obstacolelor și cu ajutorul unchiului său, Sir Giorgio (basul invitat Adrian Sâmpetrean), Elvira trebuie să aleagă între cei doi bărbați care o iubesc.

Săptămâna ce urmează, miercuri, 12 aprilie, aduce un spectacol cu tematică specifică sărbătorilor pascale - Cavalleria Rusticana\Dodici anni dopo de Pietro Mascagni\Mario Menicagli. Cu un subiect tragic, plasat în perioada sărbătorilor pascale (Sicilia secolului XIX), cele două opere într-un act au rezonanță până în prezent. Cavalleria rusticana spune povestea triunghiului amoros dintre Santuzza, Turiddu și fosta lui logodnică, Lola, ce are parte de un final tragic, pe care cea de-a doua lucrare, Dodici anni dopo, îl transformă într-un deznodămând în care triumfă iertarea și împăcarea.

Iar dacă îți dorești să descoperi cum se creează magia pe scenă, dar și care este povestea primului Teatru de Operă din România, te așteptăm alături de noi la seria de Tururi ghidate, programate în această lună.

 

×