x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Beligan, sărbătorit pe scenă

Beligan, sărbătorit pe scenă

de Maria Sârbu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Beligan, sărbătorit pe scenă
Sursa foto: Augustin Bucur/

Maestrul Radu Beligan (foto) va juca duminică dimineaţă, cu o zi înainte de a împlini 91 de ani, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, interpretând rolul principal în "Egoistul" de Jean Anouilh, regia, traducerea şi adaptarea textului aparţinându-i.

Spectacolul, care a depăşit cu mult suta de reprezentaţii, va începe la ora 11:00, iar la căderea cortinei conducerea Naţionalului va avea grijă să-i ureze celui mai longeviv actor în activitate "La mulţi ani!", să-l "omagieze" cu "flori şi şampanie". Evident că şi publicul îi va cânta "Mulţi ani trăiască!".

SCENA - O ÎMPĂRĂŢIE
Să trăiască, să trăiască, căci ne imaginăm cât de dorit este de spectatori! Apoi şi el îşi doreşte să fie până în ultima clipă pe scenă - casa în care vieţuieşte actorul, unde e întreaga lui împărăţie, de unde îşi ia energie. Maestrul intenţionează să-şi sărbătorească ziua de naştere nu luni, ci cu 13 zile mai târziu, pentru că atunci când s-a născut, la 14 decembrie 1918, eram pe stil vechi.

Abia peste trei luni şi jumătate România trecea de la calendarul iulian la cel gregorian. Aşa că maestrul amână aniversarea sau poate va sărbători în fiecare zi, până la 27 decembrie inclusiv. O dată faci 91 de ani!

×
Subiecte în articol: teatru