x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Cap de afiş vreme de peste un deceniu, DINEU CU PROŞTI revine pe scenă, la Sala Ion Caramitru!

Cap de afiş vreme de peste un deceniu, DINEU CU PROŞTI revine pe scenă, la Sala Ion Caramitru!

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Feb 2022   •   17:04
Cap de afiş vreme de peste un deceniu, DINEU CU PROŞTI revine pe scenă, la Sala Ion Caramitru!

Cel mai longeviv spectacol al TNB, DINEU CU PROŞTI de Francis Veber, regizat de Ion Caramitru în anul 2010, revine pe scenă!

În zilele de 18, 19 şi 20 februarie 2022, de la ora 20.00, la Sala „Ion Caramitru”, acest fabulos succes de casă al Teatrului Naţional din Bucureşti, situat în fruntea topului la vânzări vreme de peste un deceniu, este din nou pe afiş.

În calitatea lui de interpret al rolului principal - François, gogomanul gogomanilor, şarmantul şi incorigibilul gafeur - HORAŢIU MĂLĂELE a dorit să nu se întrerupă destinul scenic al acestei montări și a propus ca rolul Pierre să fie preluat de MIRCEA RUSU, care îi va deveni, astfel, partener de scenă și în acest spectacol.

Începând cu 18 februarie, vă invităm din nou la un DINEU CU PROȘTI, într-o distribuție reînnoită.

Alături de Horațiu Mălăele şi Mircea Rusu, îi veţi întâlni sau reîntâlni în distribuţie pe Costina Cheyrouze / Teodora Mareș, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Alexandru Bindea / Ovidiu Cuncea, Dorin Andone, Alexandru Georgescu.

Mult înainte de premiera de la Naţionalul bucureştean, piesa lui Francis Veber, scrisă în 1993, a înregistrat un succes răsunător în versiunea destinată marelui ecran. Filmul Le Dîner de Cons / The Dinner Game / Dineu cu proşti,  producţie 1998, era vizionat de peste nouă milioane de francezi, pe când Veber era nominalizat la premiul César pentru cel mai bun regizor. El a primit acest prestigios premiu pentru categoria cel mai bun scenariu. Jacques Villeret (interpretul lui François Pignon) a primit premiul pentru cel mai bun actor, iar Daniel Prévost, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Leader de longevitate și leader de vânzări la Teatrul Național, Dineu cu proşti este piesa care a înregistrat milioane de spectatori şi în România. Un spectacol pe gustul tuturor, susţinut de profesionişti excepţionali. Un festin comic, în care exerciţiul tonic al râsului îl atrage pe cel al meditaţiei într-o lecţie de care avem atâta nevoie!...

 

×