Cea de-a doua premieră în aer liber, pe 5 iulie, pe Scena 6 a Naționalului ieșean
În această duminică, pe 5 iulie, de la 20:30, pe Scena 6, noul spațiu inaugurat recent în parcul Teatrului³, are loc un nou eveniment al Teatrului Național Iași: premiera spectacolului Trei, o adaptare scenică de Teodor Corban, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă după Trei pe un balansoar de Luigi Lunari. Regia spectacolului îi aparține lui Teodor Corban, scenografia, Alinei Dincă-Pușcașu, iar pe scenă, publicul va avea bucuria să îi revadă pe: Constantin Pușcașu, Teodor Corban, Ionuț Cornilă, Ștefi Sandu.
Trei ̶ o comedie cu nuanțe filosofice, menită să aducă publicului stare de bine, așa cum argumentează Teodor Corban, din perspectiva regizorului:
„Sper ca acest spectacol să provoace bucurie pentru 3 tipuri de oameni (cel puțin): pentru depresivi, pentru agnostici, pentru senini.
E un pretext de a ne gândi la moarte cu mijloacele impuse de Covid. Adică mai cu detașare, mai cu înțelepciune, mai cu umor, mai cu umor, mai cu umor...
Spectacolul acesta trebuie să ne semnaleze că vom trăi oricum atât cât ne e dat să trăim. Dar până atunci e preferabil să ne vedem de viață și să nu ne lăsăm pradă ipohondriilor și balaurilor impuși de alții, ca de pildă Media, Facebook și alte mijloace de dezinformare.
Să nu uităm că avem doar o viață, deci să profităm și să ne bucurăm de ea.
Știu că a mai fost o pandemie psihică la atingerea anului 1000. Oamenii vindeau tot, făceau orgii, se dedau la tot ce era imoral și ilegal. Și după ce au supraviețuit trecerii de anul 1000, unora li s-a făcut rușine.
Textul lui Luigi Lunari (în original Trei pe un balansoar) s-a potrivit foarte bine cu situația pe care o trăim acum. Textul inițial era doar o comedie nevinovată, foarte italienească, dar și foarte românească, dacă e să mă întrebați pe mine, la care am adăugat prăpăstoșenia noastră genetică, care ne face atât de unici, pendulând între Caragiale și Ionesco.
Sper să ne bucurăm împreună, din doi în doi metri, ca și cum ne-am îmbrățișa de bucurie.”
Următoarele reprezentații vor avea loc pe 6, 7, 17, 18, 19 iulie.
Regulamentul spectacolelor în aer liber conceput pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus se difuzează a începutul fiecărei reprezentații, este afișat pe site-ul Teatrului Național Iași și la intrarea în zona de desfășurare a evenimentelor.

Ştiri din .ro
„Frumoasa din Pădurea Adormită”, transmis online în dar de Mărțișor
Expoziția artistului Ion Olaru, la TNB. CLIPE DE VIAȚĂ - Un cadou de Mărțișor pentru spectatorii Teatrului Național „I.L.Caragiale”

De ce femeile îi depășesc pe bărbați în rezistență, intelect, vitalitate, imunitate și multe altele?
„Cuvinte alese și oferite în dar de personalități ale culturii române”, un eveniment al Accademia di Romania in Roma
STOCKHOLM. Regizorul Radu Afrim, printre artiștii care vorbesc despre provocările erei digitale în teatrul româno-suedez

Cinemateca Astra Film revine în luna martie cu o serie de filme care celebrează femeile regizor
Recital cameral Florin Negreanu & Eliza Puchianu

Întâlnire cu artistul Florian Doru Crihană la Palatul Şuţu – Finisajul expoziţiei Leontina Văduva şi marile scene ale lumii
5 povești emoționante pentru primăvară

Din secretele unor conducători ai lumii

Premieră națională: Marii actori vând mărțișoare, ca să construiască un teatru de la zero

Bilete puse în vânzare online de joi pentru concertul simfonic condus de Gabriel Bebeșelea din 4 și 5 martie

Ce citeşte Barack Obama

Antrenamente pentru fericire
TOGETHER: despre importanța multidisciplinarității și a diversității @ROMANIAN DESIGN WEEK 2021
