x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Cel mai bun copil din lume”, în premieră la 9G

„Cel mai bun copil din lume”, în premieră la 9G

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Ian 2022   •   21:12
„Cel mai bun copil din lume”, în premieră la 9G

Luna ianuarie aduce noutăți la 9G la TNB. După lansarea celei de-a VIII-a ediții a concursului de proiecte, cu un nou Regulament de desfăşurare, mult mai ofertant pentru tinerii artişti (detalii complete pe www.tnb.ro), pe 21, 22 şi 23 ianuarie 2022, începând cu ora 19:00, la Sala Mică a Teatrului Național are loc cea mai recentă premieră 9G: „Cel mai bun copil din lume”, one-woman show de Alina Şerban.

Un spectacol autobiografic, aflat la granița dintre viață şi teatru, dintre trăire şi mărturisire, autentic până la a deveni un fragment de realitate, spectacolul Alinei Şerban impresionează publicul de toate vârstele prin invitația la empatie. Povestea fetei de etnie romă, care descoperă de foarte mică diferențele de rasă, culoare, mediu, dar care reuşeşte să răzbată în viață şi să transforme complexele în determinare şi motivație are forța unui exercițiu terapeutic. Cel mai bun copil din lume ne vorbeşte despre puterea de a obține imposibilul şi despre efortul de a face pace cu trecutul şi cu propria identitate, cu propria viață, cu mama, cu tata.

Îmi doresc ca „Cel mai bun copil din lume” să creeze punți între noi. Scopul meu este să-mi ofer vindecare atât mie însămi, cât şi celorlalți, iar dacă se poate, să creez schimbare în bine, prin arta mea. Alina Şerban

Şi dureros, şi comic, spectacolul „Cel mai bun copil din lume” ne aduce pe scenă povestea imprevizibilă a unei tinere care pierde tot, dar care se salvează, construindu-şi destinul pe care şi l-a imaginat. Povestea de viață a eroinei transcende etnia şi devine sursă de inspirație pentru oricine vrea să-şi transforme visul în realitate.

 

Un spectacol 9G la TNB

Premiera: 21, 22, 23 ianuarie 2022, ora 19:00, Sala Mică, TNB

×