x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Clasic e fantastic - Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci” de Crăciun online @ODEON

„Clasic e fantastic - Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci” de Crăciun online @ODEON

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Dec 2021   •   15:29
„Clasic e fantastic - Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci” de Crăciun online @ODEON

Vinerea aceasta, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, Teatrul Odeon și Asociația Clasic e Fantastic vă oferă online, gratuit, începând cu ora 18:00, un spectacol a cărui poveste se desfășoară chiar în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor, „Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”.

Spectacolul, disponibil până pe 25 decembrie, ora 24:00, va fi transmis prin LiVE streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, a Asociației Clasic e Fantastic și a partenerului media Radio România Muzical, dar și pe canalul propriu de YouTube.

„Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci” este un proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani și face parte din seria copilăriilor și cel al poveștilor din proiectul Clasic e Fantastic.

 

Piotr Ilici Ceaikovski

S-a născut în 1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase și ușor de…fluierat. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văzuseră și ascultaseră „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” sau „Spărgătorul de nuci”.

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au și dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă.. În partea a doua a spectacolului vom prezenta povestea și muzica Spărgătorului de nuci. Din decorul nostru nu va lipsi cu siguranță nici marele și strălucitorul brad de Crăciun.

 

„Prezenţa unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat find faptul că niciun teatru, cu excepţia celor de profil, nu-şi manifestă interesul pentru de programe educative şi cu atât mai puţin pentru producţii care se adresează unor spectatori atât de… tineri.” / Oana Medrea

 

„Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”

Regia: Monica Ciută

Scenariul: Cristina Sârbu și Ana Sârbu

Decor și costume: Valeria Cristia și Sânziana Tarța

Concepție păpuși: Aurelia Bădulescu

Cu: Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară)

 

Asociația Clasic e Fantastic oferă tuturor prietenilor proiectului un cadou special, cel de al doilea volum din colecția „Copilăriile marilor muzicieni”, „Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”. Volumul, disponibil în format electronic în biblioteca virtuală de pe www.clasicefantastic.ro, este liber la descărcare și la dispoziția tuturor celor interesați aici. Scenariul este semnat de Cristina Sârbu și Ana Sârbu, iar cartea este sensibil ilustrată de Ana-Maria Lemnaru.

Bonus: varianta în limba engleză, în traducerea lui Samuel W.F. Onn.

 

 

×