x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Dac-ar avea gură - un musical cu accente horror, în premieră la unteatru

Dac-ar avea gură - un musical cu accente horror, în premieră la unteatru

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Oct 2021   •   16:22
Dac-ar avea gură - un musical cu accente horror, în premieră la unteatru
Sursa foto: Andrei Gîndac

O co-producție Proiect 2 și unteatru, Dac-ar avea gură - musicalul cu accente horror regizat de Dragoș Alexandru Mușoiu, se pregătește de o primă întâlnire cu publicul în această seară, de la ora 20:00, în sala din Strada Sfinții Apostoli nr. 44. Actorii Maria Alexievici, Iolanda Covaci, Radu Dogaru, Ionuț Grama și Adonis Tanța sunt protagoniștii poveștii muzicale în care o clasă de liceeni traversează primele etape ale maturizării, confruntându-se cu o serie de fenomene bizare. 

Un musical de Alexa Băcanu și Renata Burcă, Dac-ar avea gură vorbește despre anxietăți și nesiguranțe și despre structurile sociale care beneficiază din menținerea acestora. Mai vorbește și despre maturizare, despre descoperirea sinelui, despre compasiune față de ceilalți și față de noi înșine. Forma pe care au luat-o toate aceste lucruri nu e întâmplătoare: un musical cu accente horror despre elevii unui liceu cu renume, care trebuie să se descurce concomitent cu menținerea unui loc la înălțime pe scara socială a clasei, cât și cu faptul că liceul e o entitate antică și malefică ce se hrănește cu fricile lor, pe care le materializează sub forme monstruoase.

Oana Micu semnează scenografia spectacolului care transformă sala unteatru într-un spațiu dinamic, iar Alex Ponoran a creat elementele video care îmbogățesc universul bizar al liceului bântuit. Spectacolul folosește efecte speciale: stroboscop, mașină de fum, sunete puternice, și nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor cu epilepsie și celor cu pacemaker. Pentru muzica din spectacol, compozitoarea Renata Burcă a colaborat cu producătorul muzical și inginerul de sunet Tiki Horea.

 

 

×