x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Doliu în teatrul românesc! A murit o cunoscută actriță. Era faimoasă pentru rolurile în teatru și în telenovele

Doliu în teatrul românesc! A murit o cunoscută actriță. Era faimoasă pentru rolurile în teatru și în telenovele

17 Feb 2019   •   19:05
Doliu în teatrul românesc! A murit o cunoscută actriță. Era faimoasă pentru rolurile în teatru și în telenovele

Maria Teslaru a murit! Actrița s-a stins din viață în cursul zilei de sâmbătă, 16 februarie. la vârsta de 63 de ani. Aceasta a devenit faimoasă odată cu rolurile în teatru și film. Familia o va urma pe ultimul drum în localitatea natală, Buhuși, din județul Bacău. Artista era angajata Teatrului Național din București.

Maria Teslaru avea cancer la pancreas, aceeași boală care a ucis-o și pe Ionela Prodan.

Una din cea mai importantă performanță a sa a fost în operă din spectacolul „Ghetou“, de Joshua Sobol, din regia lui Victor Ioan Frunză, care s-a jucat între anii 1993 şi 1996 la Teatrul Național București. Maria Teslaru a avut ocazia să joace alături de o distribuție impresionantă formată din: Mircea Rusu, Mircea Diaconu, Maia Morgenstern, Cerasela Stan, Ilinca Tomoroveanu și nu numai, potrivit Huff.

În ultimii ani de carieră, a jucat și în telenovele, în serialul cunoscut “Clanul Sprânceană”,de la Antena 1, unde era interpreta soției lui Toni Sprânceană, America. 

Reprezentanţii Teatrului Naţional 'I.L.Caragiale' din Bucureşti transmis condoleanţe familiei îndoliate.

''Cu profundă durere, colegii din Teatrul Naţional 'I.L.Caragiale' din Bucureşti se despart astăzi de cea care le-a fost colegă şi prietenă, parteneră de scenă şi încântătoare actriţă Maria Teslaru. De la 'Trilogia antică' la 'Burghezul gentilom', fiecare spectacol în care a jucat din 1990 încoace pe scenele TNB va rămâne atins de talentul şi de harul său. Vocea sa puternică şi caldă va răsuna în continuare în sufletele tuturor celor care au cunoscut-o. Colectivul TNB transmite condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să o aibă în pază!'', se arată într-o postare pe pagina de Facebook a TNB.

Maria Teslaru s-a născut la 12 aprilie 1955.

×
Subiecte în articol: Maria Teslaru a murit