x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gala Premiilor UNACOR celebrează excelența în dans la Sibiu

Gala Premiilor UNACOR celebrează excelența în dans la Sibiu

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Feb 2022   •   19:26
Gala Premiilor UNACOR celebrează excelența în dans la Sibiu
Sursa foto: TBS, Ovidiu Matiu

​​​​​​​Uniunea Artei Coregrafice din România (UNACOR), în colaborare cu Teatrul de Balet din Sibiu (TBS) prezintă sâmbătă, 19 februarie 2022, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, de la ora 19:00, cea de a patra Gală a Uniunii Artei Coregrafice din România. Gala strânge în structura ei în această ediție balerini de marcă ai tinerei generații și recompensează prin Diplome de Excelență personalități ale momentului, aflate în punctul culminant al carierei, remarcând totodată și încurajând tinere talente emergente, aflate în faza primelor confirmări naționale și internaționale.

UNACOR nu-i uită nici pe cei fără a căror dăruire, pricepere și efort constant n-ar exista cadrul profesionist, climatul cultural-artistic adecvat și promovarea talentelor dansului din România. Criticii de specialitate, managerii de instituții, creatorii de noi structuri ale dansului independent din România sunt constant în atenția UNACOR și se bucură de respectul tuturor membrilor Uniunii Artei Coregrafice din România. Amfitrionul Galei va fi domnul Sergiu Anghel, președinte al UNACOR, iar regia spectacolului va fi semnată de coregrafa Sandra Mavhima. Diplomele vor fi oferite de către managerul Teatrului de Balet Sibiu, domnul Ovidiu Dragoman și de către personalități ale vieții culturale din Sibiu și din România.

Este o onoare pentru noi să fim partenerii Uniunii Artei Coregrafice din România și împreună să celebrăm la Sibiu excelența în dans. Ne bucurăm să putem reveni în acest an la formula clasică a acestui eveniment, cu public în sală, după ce ediția anterioară nu a putut fi prezentată publicului decât online. Ediția din acest an a Galei Premiilor UNACOR va aduce la Sibiu, alături de artiștii Teatrului de Balet Sibiu, artiști ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca și ai Operei Naționale Române Timișoara, dar și tineri artiști, studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.” Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu, Vicepreședinte UNACOR

 

×