Din 10 August, spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în București, aflat la kilometrul 0 al Capitalei, deasupra Teatrului Național. În acest moment, Amfiteatrul este singura scenă din România construită în aer liber, aflată în incinta unui teatru, prevăzută cu dotări profesioniste moderne.
În luna august, la Amfiteatru puteți vedea spectacole de teatru și dans, prezentate în parteneriat cu teatre independente și de stat, filme selecționate și premiate la TIFF 2021, în premieră pe ecranele din București.
Program
Marți, 10 august, ora 21:00
AȘ VREA SĂ ÎȚI SPUN...
Spectacol de poezie și muzică
Cu Marius Bodochi
Muzică live: Lucian Maxim și Alexandru Anastasiu
Actorul Marius Bodochi ne spune că muzica și poezia rămân legături esențiale între noi, în ciuda tuturor încercărilor prin care trecem în această perioadă.
„Aș vrea să îți spun…” ne poartă către noi și ne apropie de ceilalți, ne îndeamnă să redescoperim puterea terapeutică a artei, armonia și echilibrul, într-o călătorie plină de surprise prin lirica românească și universală.
Actorul Marius Bodochi și muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim ne vor fi alături într-un recital excepțional . Fragilitatea, speranța, tandrețea și iubirea își găsesc o expresie artistică sensibilă
Miercuri, 11 august, ora 21:00
MARIA TĂNASE. O POVESTE
Un spectacol de Carmen Lidia Vidu
Scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu
Multimedia: Cristina Baciu
Distribuția:
MARIA TĂNASE: Mirela Pană
PIANISTĂ: Elena Gatcin
Spectacolul este o producție a Teatrului de Stat Constanța.
„MARIA TĂNASE. O POVESTE” este un one woman show care înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţiiei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană interpretează şi şase dintre cântecele superbe ale Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin.
Vineri, 13 august, ora 21:00
Dineu cu vecinii de sus
Film
Sentimental/The People Upstairs | Spania, 2020, Durata: 82'
Regia: Cesc Gay
Cu: Belén Cuesta, Javier Cámara, Alberto San Juan.
Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani.Abia dacă se maiprivesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de deasupra, mai tinerii Salva şi Laura. Ce nu ştiu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor...
Sâmbătă, 14 august, ora 21:00
Noaptea regilor
Film
La nuit des rois/Night of the Kings | Franţa-Coasta de Fildeş-Canada-Senegal, 2020, Durata: 93'
Regia: Philippe Lacôte
Cu: KonéBakary, Steve Tientcheu, RasmaneOuedraogo
Durata: 93'
Un tânăr este trimis în La Maca, o închisoare din Coasta de Fildeş condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste. Ales de liderul închisorii, tânărul află curând ce soartă îl aşteaptă... Unul din cele mai bine primite filme ale anului trecut!
Duminică, 15 august, ora 21:00
Vara lui '85
Film
Été 85/Summer of 85 | Franţa-Belgia, 2020
Regia: François Ozon
Cu: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge.
Durata: 101'
Alexis are 16 ani şi se răstoarnă cu barca în afara coastei Normandiei. Printr-o minune, David se află în apropiere şi îl salvează. Alexis este convins că băiatul cu doi ani mai mare este prietenul pe care îl aştepta de-o viaţă, dar poate prietenia lor rezista mai mult decât o vară? 12 nominalizări la ediţia de anul acesta a Premiilor César !
Marți, 17 august, ora 20:30
3 surori
de A.P.Cehov
Regia – Peter Kerek
Scenografia – Miruna Bălașa
Video – Ion Cotenescu
Muzica – Aurelian Stoleriu
Light design – Dragoș Mărgineanu
Distribuție
Olga– Florina Gleznea
Mașa – Cristina Casian
Irina – Mădalina Anea
Scenografia – Miruna Bălașa
Video – Ion Cotenescu
Muzica – Aurelian Stoleriu
Light design – Dragoș Mărgineanu
Regia – Peter Kerek
La Moscova e Acum. Trei surori este o piesă fără poveste. N-are o intrigă, n-are conflict, e lipsită de dramaturgie. Piesa seamănă mai degrabă cu un fenomen meteorologic. Într-o zonă izolată de viață, astăzi am spune pandemică, trăiesc surorile Olga, Mașa și Irina. La un an după moartea Tatălui lor, se formează norii și prin viețile lor trece un front meteorologic misterios numit – Timp. Și le mișcă, le destabilizează, le răscolește, le devastează, le descompune, le incendiază, le evaporă, le face scrum. Dar vremea, ca orice lucru pe lumea asta, trece. Doar surorile au rămas. Încă. Și se trezesc. Încep să renască. Se recompun. S-au eliberat de fantasme, de Tată, de Trecut, de Verșinin, de Viitor. Devin cine sunt. Devin reale. Își descoperă corpurile. Își intră în pielea lor. După o nesfârșită călătorie reușesc să ajungă acolo unde nu credeau ca vor ajunge vreodată – la Moscova – în prezent – aici – acum.
Miercuri, 18 august, ora 20:30
Eine kleine Nachtmusik
Teatru Coregrafic
Un spectacol de Gigi Căciuleanu
Muzica: W.A. Mozart
Cu Lari Giorgescu
One-man-show
Texte: Gigi Căciuleanu
şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui
W.A. Mozart
Scenografia: Vladimir Turturica
Light Design: Dragoș Mărgineanu
O coproducţie: Unteatru, Artproduction Foundation
& Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Kult Studio, JTI
EINE KLEINE NACHTMUSIK este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”.
Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna:
Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist…
Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând…
Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei ”Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metaforă.” - Gigi Căciuleanu
Joi, 19 august, ora 20:30
Proof
de David Auburn
Traducerea: Anna Maria Popa și Costin Manoliu
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Light Design: Dragoș Mărgineanu
Distribuția: Marian Râlea, Dana Rogoz, Ionuț Vișan, Florentina Ţilea
„N-am vrut să vorbim despre matematică, deși textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relațiile lor bogate, cu neîmplinirilelor și cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire și nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea asta. Iubire.”
- Andrei și Andreea Grosu
Vineri, 20 august, 20:30
Cinci ore cu Mario
de Miguel Delibes
Regia: Mariana Cămărășan
Cu: Florina Gleznea
“Buni și răi. Cei buni la dreapta, cei răi la stanga. Asta ne-au învățat, nu? Iar noi, în loc să ne dăm osteneala să privim în forul nostru interior, preferăm să acceptăm și gata. Toți suntem buni și răi, și asta în același timp. Mai bine s-o recunoaștem fățiș decât să ne petrecem viața inventându-ne argumente. Și nu e oare semnficativ faptul că însuși conceptul de dreptate coincide, de fiecare dată, în mod ciudat, cu interesele noastre?”
“…râzi, râzi… plângi, râzi, plângi.. râzi, râzi, râzi... un spectacol dedicat marilor iubiri…”
Duminică, 22 august, ora 20:30
Love. Enter. Refresh
De Radu Popescu
REGIA: Radu Popescu
SCENOGRAFIE și VIDEO DESIGN: Ileana ZirrașiMădălinaSandu
MUZICĂ: AlexandruSuciu
DISTRIBUȚIA:
AndreeaȘovan / Ana Covalciuc
Gabi Costin
CosminTeodorPană
MihaelaAlexandru
Love. Enter. Refresh este un spectacol actual despre dragoste ș iriscuri, despre alegeri și
asumarea lor, despre modul în care amintirile ne modifică percepția asupra lumii și asupra persoanelor de lângă noi. Dar ș despre ritualul contemporan al nunții, cu toată combinația sa de tradiție, fițe moderne, lux, bucurie și ipocrizie, sărbătoare și măștile sociale pe care le purtăm.
Spectacolul spune povestea unei tinere femei dintr-o corporație pusă în situația de a alege între siguranța oferită de un coleg de serviciu și romantismul relației cu un fermecător alpinist.
De ce se fură mireasa la o nuntă și ce consecințe neprevăzute poate avea acest obicei urban cu origini vagi?!
Love. Enter. Refresh este o producție a Teatrului Apropo, realizată cu sprijinul Teatrului Godot, 2021.
ANUNȚ IMPORTANT privind spectacolele din Amfiteatru TNB!
Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea lui și nici rambursarea costului biletului.