x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În plină primăvară, la Teatrul de pe Lipscani se joacă “Ultimul Crăciun La Paris”

În plină primăvară, la Teatrul de pe Lipscani se joacă “Ultimul Crăciun La Paris”

de Dragoş Tănase    |    24 Apr 2015   •   12:05
În plină primăvară, la Teatrul de pe Lipscani se joacă “Ultimul Crăciun La Paris”

În plină primăvară pe Lipscani, la Paris este Crăciun! Teatrul de pe Lipscani are plăcerea de a anunţa premiera unui nou spectacol. Vineri, 8 mai, începând cu ora 19:30, sunteţi invitaţi la comedia “Ultimul Crăciun la Paris”, de Josiane BALASKO, Marie-Anne CHAZEL, Christian CLAVIER, Gérard JUGNOT, Thierry LHERMITTE şi Bruno MOYNOT.

Cele şase personaje ale piesei, deşi aparent oameni banali, sunt departe de a fi normali: Therese, în timpul zilei, tricotează mănuşi cu trei degete pentru leproşii din Djakarta, iar noaptea doarme singură (de trei ani) şi e puţin disperată. Mortez este un familist convins şi, ca orice familist convins, are şi el fantasmele lui, dar deontologia nu-i permite să le aplice decât în noaptea de Crăciun. Katia este un mare amator de tangou, în timp ce practică cea mai veche meserie din lume – pompier, dar, din nefericire, nu-l ajută fizicul şi de-aia e nefericită. Preskovitch are un singur defect – dorul de Bulgaria l-a dat gata şi este şi el pe culmile disperării. Dar, totuşi, ce caută un bulgar la Paris? Josette este orfană de profesie, a avut şi un logodnic, ca orice fată de treabă, dar care n-a mai dat niciun semn de viaţă de când l-a călcat trenul. Şi mai e şi în luna a şaptea… Felix nu este doar Felix. Este şi Moş Crăciun – dacă îi treci cu vederea faptul că nu are barbă, în rest are tot ce-i trebuie: costum de închiriat, sac, ştreang, pistol. Şi o sanie cu manşă dublă.

Veniţi, aşadar, pe 8 mai, ora 19:30, la Teatrul de pe Lipscani, să asistaţi la comedie nu tocmai normală şi precis incomodă. Veniţi să faceţi cunoştinţă cu şase personaje cel puţin ciudate, dar pe care le veţi îndrăgi. Desigur, vă veţi întreba: un spectacol cu şase capete de afiş? Ei, bine, da! La Teatrul de pe Lipscani este posibil.

ULTIMUL CRĂCIUN LA PARIS

de Josiane BALASKO, Marie-Anne CHAZEL, Christian CLAVIER, Gérard JUGNOT, Thierry LHERMITTE şi Bruno MOYNOT

Distribuţia (în ordinea intrării în scenă):

Magda Catone

Mihai Călin

Valentin Teodosiu

Lucian Iancu

Antoaneta Zaharia

George Ivaşcu

Regia: Alexandru Lustig

×