x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Încă un teatru din Bucureşti îşi suspendă activitatea

Încă un teatru din Bucureşti îşi suspendă activitatea

24 Noi 2015   •   17:55
Încă un teatru din Bucureşti îşi suspendă activitatea
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Teatrul Foarte Mic îşi întrerupe activitatea de spectacole începând cu data de 24 noiembrie, informează un comunicat al conducerii Teatrului Mic.

"Conducerea Teatrului Mic anunţă că începând de astăzi, 24 noiembrie 2015, activitatea de spectacole programată la Teatrul Foarte Mic se întrerupe. Decizia a fost luată în urma publicării în Monitorul Oficial a Legii nr. 282 din 18 noiembrie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente", se arată în documentul citat.

Managerul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, a afirmat că "a pus în aplicare cerinţa legii", prin care este stipulat că în clădirile expertizate tehnic şi incluse în clasa I de risc seismic nu mai pot avea loc activităţi care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziţii.

"Decretul semnat acum trei zile de domnul preşedinte a intrat în vigoare, suntem cu grad seismic 1, am terminat activitatea, scurt", a declarat Mihai Dinvale.

El a spus că se va încerca mutarea unei părţi a spectacolelor la sala Teatrului Mic.

"Spectacolele vom încerca să vedem dacă la sala pe care o avem încă în regulă, sala Teatrului Mic, să vedem ce putem să rămână din ele şi să le adaptăm pentru sală şi să încercăm din repertoriile de la două săli să încropim un program normal pentru o săptămână de activitate. Problemele mari sunt însă de repertoriu, pentru că repertoriul de la Foarte Mic nu mai încape nici ca timp, nici ca formă de expresie să mai fie pregătite pentru Mic atât timp cât ele au fost pregătite pentru Foarte Mic", a afirmat managerului Teatrului Mic.

Mihai Dinvale a precizat că, după ce s-a hotărât închiderea Teatrului Foarte Mic, a fost trimisă către Primăria Capitalei o cerere pentru un spaţiu de joc şi de repetiţii.

"Noi am pus în aplicare cerinţa legii şi, în acelaşi timp, am şi trimis primăriei care sunt hotărârile noastre legate de o hotărâre dată de preşedinte, acceptată de preşedinte şi de acum suntem la dispoziţia primăriei pentru a hotărî dacă are unde să ne ofere un spaţiu de joc şi de repetiţii. Poate cu repetiţiile ne mai descurcăm, cu jocul este mai dificil", a mai spus Dinvale.

Clădirea în care funcţionează Teatrul Foarte Mic este pe lista imobilelor expertizate tehnic şi inclusă în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public. Deşi intrarea se face prin bulevardul Carol, nr. 21, adresa de funcţionare a Teatrului Foarte Mic, clădirea apare în lista sus menţionată cu adresa Str. Jean- Louis Calderon, nr. 2, se arată în comunicatul Teatrului Mic.

Pentru spectatorii care şi-au achiziţionat bilete la spectacolele din această săptămână, organizatorii anunţă că aceştia îşi vor putea recupera banii.

"Pentru biletele deja vândute pentru această săptămână vor fi returnaţi banii, iar pentru săptămâna viitoare vom vedea cum reuşim să facem programul pentru luna decembrie, pentru că uneori deciziile trebuie luate în viteză şi nu ai timpul practic de a gândi totul şi de a face în viteză totul", a adăugat Mihai Dinvale.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pe 18 noiembrie legea prin care în spaţiile în care se desfăşoară activităţi care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziţii, şi în care se realizează lucrări de intervenţie pentru creşterea nivelului de siguranţă la acţiuni seismice se interzic organizarea şi desfăşurarea de manifestări. AGERPRES

×
Subiecte în articol: teatrul mic mihai dinvale