x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Braşov, teatrul e în sărbătoare

La Braşov, teatrul e în sărbătoare

de Maria Sârbu    |    14 Noi 2010   •   21:57
La Braşov, teatrul e în sărbătoare
137523-emilia-popescu-stefan-banica.jpgPentru a 22-a oară are loc la Bra­şov Festivalul de Drama­tur­gie Contemporană organizat de Teatrul "Sică Alexandrescu". Ma­ni­festarea se deschide mâine cu spectacolul Teatrului de Co­medie, "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", regia Gelu Colceag, cu Ştefan Bănică şi Emilia Popescu (foto­) în rolurile principale.

Trebuie spus că în Braşov există un public extraordinar care aş­teaptă atât noile spectacole ale teatrului din acest oraş, cât şi montările de la Bucureşti, aduse în festival în luna noiembrie a fiecărui an. De aceea, atunci când sunt puse în vânzare biletele, acestea se epui­zea­ză foarte repede, mai ales dacă spectacolele sunt realizate de regizori consacraţi sau dacă în distribuţie sunt actori-vedetă. În a doua zi a festivalului, spectatorii îl vor putea vedea pe Hora­ţiu Mălăele în noul spectacol al Naţionalului bucureştean, "Di­neu cu proşti", regia Ion Cara­­mitru.

Programul cuprinde şi titlurile: "39 de trepte", regia Petre Bokor (Teatrul Nottara); "Artă", regia Cristian Juncu (Teatrul Bulandra); "Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică", regia Radu Afrim (Teatrul Naţional Cluj-Napoca); "Dumnezeul de a doua zi", regia Claudiu Goga (Tea­trul Act); "Autostrada", re­gia Adrian Iclenzan (Teatrul "Sică Alexandrescu").

Ca la fie­care ediţie, există evenimente adiacente, publicul având posi­bi­litatea să asiste şi la spectaco­le-lectură, lansări şi prezen­tă­ri de noi volume de teatru sau la vernisarea unei expoziţii de fo­to­grafie. În ultima zi a festiva­lu­lui a fost programat un "spectacol de gală", cu o excepţională montare: "Sfârşit de partidă", în regia lui Alexandru Tocilescu, producţie a Teatrului Metropolis.

×
Subiecte în articol: teatru