x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „M-AM ÎNTORS”, DAN PURIC VĂ PROPUNE UN SPECTACOL – CONFERINȚĂ DESPRE TEATRU ȘI VIAȚĂ

„M-AM ÎNTORS”, DAN PURIC VĂ PROPUNE UN SPECTACOL – CONFERINȚĂ DESPRE TEATRU ȘI VIAȚĂ

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Mar 2022   •   19:17
„M-AM ÎNTORS”,  DAN PURIC VĂ PROPUNE UN SPECTACOL – CONFERINȚĂ DESPRE TEATRU ȘI VIAȚĂ

Cunoscutul actor, regizor şi eseist Dan Puric marchează Ziua Mondială a Teatrului oferind publicului o reprezentație specială a celui mai nou spectacol-conferință, intitulat „M-am întors”, ce va avea loc duminică, 27 martie, la Sala Studio a Teatrului Național București, de la ora 11.00.

„M-am întors" este o conferință dar și un one man show pentru toți cei ce vor să își amintească de marile valori ale teatrului românesc, să își bucure mintea și inima cu  momente pline de umor și să împărtășească trăiri emoționante rupte din realitatea actuală a fiecăruia dintre noi. 

„La ce bun poetul pe vreme de secetă? Să aducă aminte că există ploaie. Și tot astăzi ne-am putea întreba, în vremurile acestea triste pe care le trăim și care mai ales ne trăiesc: „La ce bun Teatrul? Ca să ne aducă aminte că există Viață!”, aș putea răspunde fără echivoc. Căci Teatrul a fost, parcă, întotdeauna viața noastră mai bună. Locul unde am evadat de grijile zilnice, unde ne-am regenerat, ne-am bucurat și care, peste tot și toate, ne-a oferit minunatul prilej de a medita asupra vulnerabilei noastre condiții umane.

Pentru acest „ceva mai bun” decât timpurile de azi vă invit să ne întâlnim în spațiul privilegiat al celei mai efemere arte, care, paradoxal, ne vorbește de dăinuirea tainei și a bucuriei de a fi om!” - Dan Puric

Ziua de 27 martie are o semnificație aparte, fiind Ziua Mondială a Teatrului. Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), această zi a devenit un eveniment anual din 1962, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru.  

 

 

 

×