x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru DANTE IN LOVE. O iubire dincolo de timp de Giuseppe Conte

DANTE IN LOVE. O iubire dincolo de timp de Giuseppe Conte

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Dec 2021   •   15:01
DANTE IN LOVE. O iubire dincolo de timp de Giuseppe Conte

După șase sute nouăzeci și nouă de ani, Tatăl Ceresc îi permite lui Dante să coboare din Paradis în Florența zilelor noastre, pentru a-i răsplăti iubirea pentru poezie și frumusețea pământească.

Ghemuit pe treptele Baptisteriului, el urmărește, nevăzut, spectacolul femeilor care îi trec prin fața ochilor și reia vechiul său proiect de alegere a celor mai frumoase șaizeci dintre ele. În a optsprezecea noapte, o tânără studentă străină, Grace, îi dă pentru prima dată impresia că îi simte prezența. Așa că o urmărește într-o amuzantă serie de întâlniri și îi vorbește, de parcă ea l-ar putea auzi, despre dragostea pentru muza sa, Beatrice, și despre experiența sa de veșnic îndrăgostit.

Apoi o invită să plece împreună într-o călătorie de dragoste pe vasul magic trimis de vrăjitorul Merlin. După ce Grace sărută portretul poetului, povestea va deveni o incursiune în lumi fantastice dominate de iubirea ce mai pură.

O scrierea compactă, de mare calitate. O proză emoționantă și poetică, dar și foarte inteligenta, întrucât autorul introduce discret în text trimiteri la mari autori (Baudelaire, Shakespeare și alții).

 

×