x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Maisie Williams - Arya Stark în Game of Thrones - îşi face debutul în lumea teatrului

Maisie Williams - Arya Stark în Game of Thrones - îşi face debutul în lumea teatrului

18 Oct 2018   •   17:43
Maisie Williams - Arya Stark în Game of Thrones - îşi face debutul în lumea teatrului

The Guardian a scris despre Maisie Williams, cunoscută drept Arya Stark, în Game of Thrones, tănăra actriţă fiind portretizată altfel decât ne-am obişnuit cu ea: pregătită să treacă de faza serialul şi gata să-şi facă debutul în lumea teatrului.

La vârsta de 21 de ani, Williams este gata să urce pe scenă, la teatrul Hampstead, din Londra, unde joacă în piesa “I and You”, scrisă de Lauren Gunderson, care, după Shakespeare, a fost cea mai jucată piesă din America, anul trecut. Jurnalista Rebecca Nicholson scrie că Williams vorbea despre cât de mult vrea să încerce să joace pe scenă de când avea 15 ani şi se pregătea de apariţia sezonului trei din Game of Thrones. Acum, la şapte ani distanţă, visul acesteia s-a împlinit.

Tinerei actriţe i s-a oferit şi în trecut să joace în piese de teatru, inclusiv pe Broadway. “Ar fi fost prea mult, să mă mut într-un alt oraş, într-o altă ţară. Iar apoi să joc de opt ori pe săptămână pe Broadway, în condiţiile în care nu am mai fost niciodată pe scenă înainte – nu era bine.”, a spus Williams.

În piesa “I and You”, Williams o interpretează pe Caroline, o adolescentă, în vârstă de 17 ani, care comunică în special prin intermediul telefonului, până când un coleg de clasă, Anthony, apare pe neaşteptate. “Caroline este foarte inteligentă şi are chiar o viziune pesimistă despre lume, lume construită din experienţele ei.”, spune Williams. Actriţa a fost atrasă de rolul acesta şi pentru că s-a regăsit în experienţele lui Caroline.

Când Williams avea 12 ani a participat la audiţiile a ce urma să devină cel mai urmărit serial de pe planetă. E dificil ca toată lumea să se uite la tine la 12 ani? “Mmmhmm. La 12 ani nu, dar la 15, 16, atunci zboară hormonii. Trecând prin asta şi încercând să jonglezi cu opiniile oamenilor legate de cine eşti şi cum ar trebui să te comporţi, asta este dificil, asta doar pentru că încerci cu disperare să-ţi descoperi identitatea. Chiar dacă eşti cunoscut sau nu la 15 ani, tot eşti confuz în legătură cu cine eşti.”, a spus Williams.

După ce a filmat primele sezoane din Game of Thrones, Williams s-a întors la şcoală, dar a fost dificil, au existat experienţe supărătoare, iar în cele din urmă a făcut studiile acasă. “Am părăsit şcoala, iar apoi m-am întors şi am avut această experienţă groaznică, ceea ce m-a făct să fiu destul de dură cu privire la viaţă şi familie.  Oamenii te părăsesc, iar apoi te rănesc. Am trecut printr-o fază destul de întunecată în care mă gândeam că totul este îngrozitor.”, a mai sus Williams. Mai mult, tânăra actriţă spune că nu a curăţat toată ceaţa din mintea sa, ci încă lucrează la asta.

Acum, după tot debutul în lumea filmului, după ce a simţit gustul succesului ca adolescentă, Williams este gata de un nou început: debutul în lumea teatrului.

 

×