x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Martie cu povești despre înțelegere și prietenie, cu gândul la pace!

Martie cu povești despre înțelegere și prietenie, cu gândul la pace!

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Mar 2022   •   12:21
Martie cu povești despre înțelegere și prietenie, cu gândul la pace!
Sursa foto: Adi Bulboacă

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu deschide sezonul de primăvară cu 21 de evenimente dedicate publicului larg.

„Avem nevoie de povești care să ne unească mai mult ca oricând! După un maraton teatral cu 43 de evenimente prezentate doar în luna februarie, ne propunem să reluăm acum o serie de titluri prin care să promovăm prietenia și iubirea, cu gândul la pace în lume. Sperăm, totodată, să putem folosi cât mai curând întreaga capacitate a sălilor de spectacole, pentru a răspunde cererilor tot mai multe din partea publicului nerăbdător. Avem evenimente pentru care biletele se epuizează în doar câteva ore, cu o lună în avans, ceea ce ne dă putere să putem zâmbi în continuare pe scenă, în ciuda contextului îngrijorător. Gândurile noastre se îndreaptă acum, în mod deosebit, spre copiii și familiile din Ucraina! Mai mult decât atât, dacă ne-am obișnuit publicul ca de Ziua Mondială a Teatrului (27 martie) să avem în fiecare an o premieră la Gong, anul acesta am hotărât să reprogramăm o nouă producție pentru o dată ce va fi comunicată ulterior.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Agenda lunii februarie deschide o fereastră spre un imaginar fabulos, cu o serie de spectacole muzicale pentru copii, de la povești clasice la scrieri contemporane, dar și ateliere de creație dintre cele mai diverse. Printre titlurile lunii se numără poveștile cu „Albă ca Zăpada” și „Broscuța fermecată” ale Fraților Grimm sau „Cel mai mare Gulliver” de Gellu Naum.

 

×