x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Matei Vişniec, prezent din nou la Avignon

Matei Vişniec, prezent din nou la Avignon

de Maria Sârbu    |    12 Iul 2010   •   00:00

Dramaturgul francez de origine română Matei Vişniec este prezent şi în acest an la Festivalul de la Avignon Off, desfăşurat între 8 şi 31 iulie. Zilnic, în patru spaţii de joc sunt programate la ore diferite producţii a patru companii franceze, realizate pe texte ale lui Vişniec.

La Théâtre de l'Oulle, se joacă de la ora 11:00 "Le mot progrès dans la bouche de ma mère sonnait terriblement faux" ("Cuvântul progres spus de mama sună teribil de fals"), regia Jean-Luc Paliès - spectacol al Companiei Influenscènes, răsplătit anul trecut la Avignon cu Premiul "Coup de coeur de la presse", organizatorii invitându-l din nou. Tot la ora 11:00, Cie Lux in Tenebris prezintă spectacolul  "L'homme poubelle" ("Omul pubelă"), la Laurette Théâtre (Ex Funambule). La 12:25, începe la Théâtre des Lucioles montarea "Du pain plein les poches" ("Buzunarul cu pâine"), creaţie realizată la Cie de l'Escalier qui Monte. Cel de-al patrulea titlu aflat în programul Avignon Off şi semnat Matei Vişniec este "Petit boulot pour vieux clown" ("Angajare de clovn"), care se joacă în spaţiul Collège de la salle - Théâtre du Gymnase.

Cel mai jucat dramaturg român în străinătate, în momentul de faţă, va fi prezent în festival şi cu o lectură-dezbatere referitoare la poezia sa din tinereţe. Dacă în România se ştie că Vişniec a început ca poet, în Franţa opera sa poetică este necunoscută.

×
Subiecte în articol: teatru