x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Memorialul Ipoteşti găzduieşte Academia Itinerantă „Andrei Şerban“

Memorialul Ipoteşti găzduieşte Academia Itinerantă „Andrei Şerban“

de Maria Sârbu    |    08 Iul 2011   •   12:52

In jur de 65 de tineri actori, studenti in an terminal si masteranzi la Actorie formeaza in acest an grupul selectat pentru atelierele-rezidenta ale Academiei itinerante 'Andrei Serban'.

A treia editie in Romania a acestor ateliere se va desfasura in perioada 10-24 iulie (trei serii) la Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii 'Mihai Eminescu“ (judetul Botosani), in organizarea Institutului Cultural Roman, prin ICR New York, si in parteneriat cu Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala 'Ion Sava“ din cadrul Teatrului National Bucuresti. Selectia pentru editia 2011 a avut loc intre 17 iunie si 4 iulie, la Nationalul bucurestean.

Proiectul, initiat in 2007 de Corina Suteu, a fost conceput 'ca un laborator interdisciplinar de creatie in jurul personalitatii artistice a regizorului Andrei Serban' si dedicat actorilor, regizorilor, scriitorilor si artistilor vizuali.

Programul din 2007 a inclus montarea si itinerarea in tara si in strainatate a spectacolului “Spovedanie la Tanacu', realizat pe baza romanului omonim al jurnalistei Tatiana Niculescu Bran, dramatizarea apartinand autoarei. La sfarsitul anului 2008, s-a organizat la New York o editie speciala a Academiei itinerante, Andrei Serban lucrand cu studenti ai Universitatii Columbia pe textul tinerei regizoare din Romania Gianina Carbunariu, “Poimaine alaltaieri'. Proiectul a continuat in 2009 la Horezu, a treia editie in tara fiind posibila in acest an.

La atelierele-rezidenta de la Memorialul Ipotesti este invitat artistul vizual Mircea Cantor. Se pare ca Andrei Serban pregateste o surpriza. Tema atelierelor de la Ipotesti nu a fost anuntata, dar prezenta unui artist vizual precum Cantor te face sa crezi ca opera acestuia ar putea initia un subiect interesant in laboratorul creativ al imprevizibilului regizor.

Andrei Serban a venit deja in Romania; maine va fi la Ipotesti.

×
Subiecte în articol: proiect andrei serban icr ateliere