x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Micul prinţ” deschide anul la Teatrul Stela Popescu pe 8 ianuarie

„Micul prinţ” deschide anul la Teatrul Stela Popescu pe 8 ianuarie

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Ian 2022   •   19:05
„Micul prinţ” deschide anul la Teatrul Stela Popescu pe 8 ianuarie

„Micul prinţ”, adaptare după povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, un concept teatru - dans de Ioana Macarie este spectacolul care deschide anul 2022 la Teatrul Stela Popescu cu spectacolul din 8 ianuarie, ora 11, de la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Realizat de o echipă compusă din Ioana Macarie (conceptul, regia și coregrafia), Oana Drăghici (scenografia și costumele), Teodor Pisai (sound design), „Micul prinţ” este un spectacol de teatru - dans despre inocența copilăriei, o călătorie stelară a doi prieteni, un cuplu copil - adult, o relație umană care poate fi regăsită în orice familie. În distribuţie : Micul Prinț – Alexandru Floroiu, Aviatorul – Cătălin Frăsinescu, Exploratorul – Cosmin Vasile, Vulpea – Denisa Ispir, Șarpele – Andrei Dogaru, Floarea – Silvia Maurițiu, Trandafirii – Alexandra Dogaru, Ioana Rufu, Anda Stoian, Diana Chiripuci, Carmen Mărgărit, Regele – Alexandru Obretin, Afaceristul – Florentin Munteanu, Înfumuratul – Cristina Marin Neagu.

            În această aventură, copilul întâlnește personaje care îl ajută să descopere și să prețuiască lucrurile valoroase din viață – bucuria și jocul, generozitatea, bunătatea și frumusețea. Tot ele îi vor călăuzi în anevoiosul și uneori durerosul proces de maturizare. Adultul face o călătorie în sens invers, descoperind importanța inocenței în viața matură.           

            „Micul prinţ” vorbește despre prietenie în sensul ei cel mai pur, prietenia care depășește barierele de vârstă și spațiu.  De ce teatru - dans ? Dansul este un limbaj universal care transmite emoții și care ”traduce” mesaje complicate pe înțelesul copiilor de orice vârstă, păstrând intacte semnificațiile și complexitatea textului original. Vă așteptăm să ne fiți alături la un spectacol sensibil și foarte special.

 

×