x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Pe scena Operei Naționale București, muzica și viața devin miracolul continuu de a exista

Pe scena Operei Naționale București, muzica și viața devin miracolul continuu de a exista

07 Mai 2022   •   10:54
Pe scena Operei Naționale București, muzica și viața devin miracolul continuu de a exista

Opera Națională București prezintă unul dintre evenimentele de referință din cadrul Stagiunii Centenare: Concertul Extraordinar de Gală susținut de soprana Lise Davidsen, vocea momentului la nivel internațional și tenorul anglo-italian Freddie de Tommaso care s-a distins în roluri de excepție pe mari scene ale lumii printre care Covent Garden și Opera de Stat din Viena, unele dintre rolurile în care a excelat fiind Mario Cavaradossi în Tosca la Covent Garden, Cassio în opera Otello de Giuseppe Verdi, Pinkerton în opera Madama Butterly de Giacomo Puccini, Macduff în opera Macbeth de Giuseppe Verdi și Don José în opera Carmen de Gerges Bizet.

Evenimentul are scop caritabil și va avea loc marți, 10 mai 2022, ora 18:30, iar întreaga sumă strânsă din vânzarea biletelor va fi donată Institutului Regional de Oncologie Iași.

          La pupitrul dirijoral se va afla, în calitate de invitat, maestrul José Miguel Pérez-Sierra. Evenimentul de gală se va bucura de participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București, iar în program se vor regăsi lucrări de Giuseppe Verdi, Richard Wagner și Pietro Mascagni.

          Viața este un lut căruia voința îi dă forma, iar oamenii sunt purtători ai voinței de a crea miracole. Găsind puteri chiar în slăbiciunea noastră, descoperim posibilități ale destinului în momente de cumpănă. Nu putem vorbi despre un destin care cade asupra oamenilor indiferent de cum ar acționa, însă cu certitudine putem vorbi despre un destin care poate cădea asupra oamenilor dacă nu acționează.

În acest registru se înscrie înființarea Institutului Regional de Oncologie Iași, singurul institut public din Romania mono specializat în diagnosticarea și tratamentul cancerului, fiind  construit și dotat la standarde europene după 1990, iar prezentța sopranei Lise Davidsen, considerată a fi una dintre cele mai mari voci de pe harta lirică mondială, vine să reîntregească tabloul despre modul în care oamenii înțeleg să accepte destinul și despre această acceptare care este mai importantă decât destinul însuși.

Opera Națională București, într-o colaborare de exepție a ales să schimbe destine, pentru că natura divină a omenirii poate face din destin doar o prăpastie în care cădem dacă privim prea mult în ea.

 

          Biletele pot fi achiziționate pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

         

×