Unsprezece zile a durat Festivalul International al Teatrului de Animatie 'Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie', organizat de Teatrul Tandarica. Evenimentul, care are loc anual, ca un prolog al Sarbatorilor de iarna, s-a incheiat duminica seara, cu un 'concert extraordinar' de colinde. Au cantat artisti, au cantat copii, au cantat parinti si bunici. In cocheta sala de spectacole de la 'Tandarica', atmosfera parea o magie. De fapt, magie a fost pe toata perioada festivalului, caci s-au prezentat spectacole frumoase.
Au jucat opt trupe romanesti si sase straine, in total – 28 de reprezentatii. Au avut loc, in festival, peste 50 de evenimente: in afara de spectacole s-au tinut zece workshop-uri, cinci conferinte, s-au lansat cinci carti si s-a vernisat o expozitie de scenografie. Editia 2011 a fost marcata, dupa cum a spus pentru Jurnalul National directorul Teatrului de Animatie 'Tandarica', Calin Mocanu, de prezenta unor personalitati internationale de prestigiu, implicate in retele mondiale privind activitatea teatrelor de gen, sustinand conferinte, workshopuri, intalnindu-se cu directorii de teatre de profil din Romania. Invitatia pe care le-a facut-o Calin Mocanu a avut 'ca obiectiv ridicarea competitivitatii produsului cultural romanesc si integrarea lui in tendintele europene, dar si includerea in retele culturale internationale'.
De aceea, editia din acest an a functionat ca un 'laborator cultural pentru reactivarea relatiilor dintre companiile teatrale pentru copii la nivel national' si, ce este cel mai important, 's-au creat si dezvoltat strategii de cooperare in retelele UNIMA (Uniunea Internationala a Marionetistilor) si ASSITEJ (Asociatia Internationala a Teatrelor pentru Copii si Tineret), la nivel national si international'. Au fost prezenti Ivica Simic – secretar general ASSITEJ, Marek Waszkiel – directorul Teatrului de Papusi din Bialystok, Polonia, Stephan Rabl – presedinte ASSITEJ Austria, Deng Chixiang – director general al Companiei de Teatru si Film Guangzhou, China s.a. S-au acordat multe premii, in cadrul festivalului, doua fiind de excelenta: Premiul 'Michaela Tonitza Iordache' in animatia romaneasca – Carmen Marginean (Arad) si Premiul pentru Corpul Tehnic in Animatia Romaneasca – Victor Truta, (Galati).
De asemenea, au primit distinctii Teatrul Tandarica pentru 'Alice in tara Minunilor' si 'Play Shakespeare', Teatrul Luceafarul din Iasi ('Dumbrava minunata'), Teatrul Train din Ierusalim ('Gulliver in Lilliput'), Teatrul Pinokio din Lodz, Polonia ('Bruno Schultz, istoria imaginatiei pacatoase'), Compania Girovago si Rondella din Italia (Mano Viva). Premiul de interpretare l-a obtinut Ovidiu Crisan (foto) – Teatrul Puck din Cluj. Au mai fost premiati Bence Sarkadi din Budapesta si Toni Rambau din Barcelona. Calin Mocanu afirma ca animatia romaneasca este mai unita dupa acest festival, 'deci mai puternica'.