x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Purcelușul „Rostogol” în spectacol – lectură la Teatrul „Gong” din Sibiu

Purcelușul „Rostogol” în spectacol – lectură la Teatrul „Gong” din Sibiu

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Dec 2021   •   14:01
Purcelușul „Rostogol” în spectacol – lectură la Teatrul „Gong” din Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 8 decembrie, de la ora 18:00, spectacolul – lectură „Rostogol iluzionist” de Lavinia Braniște, în regia Letei Popescu. Intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Purcelușul Rostogol este protagonistul unei serii de cărți pentru copii scrisă de Lavinia Braniște, publicată la Editura Arthur și ajunsă deja la volumul al patrulea. Spectacolul-lectură „Rostogol iluzionist” este o adaptare a volumului cu același titlu, în care purcelușul nostru, artist cu spirit întreprinzător cum îl cunoaștem din cărțile anterioare, își dorește să pună la cale un spectacol de iluzionism și comicărie. Rostogol are un scop nobil: să strângă bani pentru a repara biblioteca abandonată din sat. Însă bunele intenții nu sunt de ajuns pentru „Maestrul Porcelan” – el trebuie să-i convingă pe ceilalți copii să facă tot felul de lucruri caraghioase, ba chiar să fie tăiați în două, ceea ce nu e ușor atunci când prietenii tăi sunt un pic prea mofturoși.

 

„Decembrie e luna cadourilor pentru toți copiii din oraș. Facem echipă cu două tinere artiste importante pentru generația noastră, alături de care dezvoltăm noi texte pentru teatrul tânăr. Rostogol e unul dintre cele mai populare personaje din cărțile pentru copii de la noi din țară, iar ca atare mi-am dorit foarte mult să îl aducem și pe scenă. Această etapă de scriere și lectură publică a textului constituie baza pentru o viitoare producție de animație, în premieră pentru copii cu vârsta peste 6 ani.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu.

 

Prezentat în cadrul Platformei de Dialog prin Cultură, evenimentul îi reunește în distribuție pe actorii Anton Balint, Daniela Dragomir, Claudiu Fălămaș, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Adrian Prohaska și Claudia Stühler. Spectacolul – lectură are o durată de aproximativ 45 de minute și va fi urmat de o întâlnire cu autoarele Lavinia Braniște și Leta Popescu.

×