Regele moare
Un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru. Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, alături de Ana Ciontea, Florentina Ţilea, Şerban Pavlu şi Richard Bovnoczki spun o poveste în care timpul se dilată şi distanţele se micşorează ca prin magie.
Scenografia este realizată de Vladimir Turturică, iar Chris Jaeger semnează light design-ul spectacolului. În ciuda titlului, spectacolul este consolidat de pofta de viaţă şi de incapacitatea omului de a face pace cu moartea. Trăim dezordonat - cu o constantă nevoie de mâine, iubim cu disperare, amânăm cât putem, rănim fără să simţim, transformăm greşelile în experienţe şi continuăm să experimentăm. Spectacolul ”Regele moare” este un elogiu al acestei inconştienţe numită viaţă.
“În fața morții, suntem egali. Nici regele nu mai este rege, nici cerșetorul nu mai este cerșetor – amândoi sunt dezbrăcați de orice titulatură, dezgoliți de orice urmă de orgolii, rămânând doar scheletul uman. Regele Moare este una dintre cele mai frumoase lecții pe care omul trebuie să le primească, ca să nu mai omită că el este, în esență, om. Modul în care este redată alegoria viață-moarte în piesa aceasta te face să te simți mai aproape de ceilalți, să trăiești mai conștient, mai consistent, să fii mai bun. Mergeți să vedeți spectacolul acesta, neapărat!” Georgiana Păun, Bucureștii vechi și noi / Regele Moare, de Eugène Ionesco - Bucurestii Vechi si Noi
Vineri, 8 octombrie 2021, ora 19.30, la Sala Ion Caramitru, TNB!
Romania in acuarela
Expoziție România în acuarelă
Odată cu debutul noii stagiuni teatrale 2021 - 2022, se redeschide și sezonul expozițiilor găzduite în foaierele Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, în cadrul programului TNB Parateatral - Arte vizuale, program inaugurat încă din anul 2012, odată cu darea în folosință a primelor spații remodelate ale TNB.
În foaierul Media (aripa dinspre Hotelul Intercontinental) puteți vizita cea de a doua ediție a Expoziției naționale de pictură în acuarelă sub denumirea România în acuarelă, organizată de Asociația Pictorilor Acuareliști din România, structură afiliată Societății Internaționale de Acuarelă (I.W.S.) în parteneriat cu TNB.
Expoziția găzduiește 133 de lucrări semnate de 98 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți pentru a doua oară, tot în spațiile TNB. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă.
Expoziția va fi deschisă spre vizitare până în data de 15 octombrie 2021, de luni până duminică între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.
Vă reamintim că în spațiile închise portul măștii de protecție și respectarea distanțării rămân în continuare în vigoare! Pentru mai multe detalii privind accesul publicului la spectacolele noastre vă rugăm să intrați pe pagina tnb.ro.
Vă așteptăm cu drag la teatru.
Program
Vineri 01 Oct 2021
Biloxi Blues
de Neil Simon
Ora 19:30
Sala Mică
Class
de Iseult Golden și David Horan
Ora 20:00
Sala Atelier
Sâmbătă 02 Oct 2021
Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra
Ora 11:00
Sala Media
Fetița soldat
de Mihaela Michailov
Ora 18:30
Sala Mică
Orchestra Titanic
de Hristo Boicev
Ora 20:00
Sala Pictura
Luminița, de la capătul tunelului
de Radu F. Alexandru
Ora 20:00
Sala Atelier
Allegro, ma non troppo
de Ion Minulescu
Ora 20:00
Sala Ion Caramitru
Duminică 03 Oct 2021
Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra
Ora 11:00
Sala Media