x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Recomandările TNB

Recomandările TNB

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Oct 2021   •   17:09
Recomandările TNB

Regele moare

Un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru. Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, alături de Ana Ciontea, Florentina Ţilea, Şerban Pavlu şi Richard Bovnoczki spun o poveste în care timpul se dilată şi distanţele se micşorează ca prin magie.

Scenografia este realizată de Vladimir Turturică, iar Chris Jaeger semnează light design-ul spectacolului. În ciuda titlului, spectacolul este consolidat de pofta de viaţă şi de incapacitatea omului de a face pace cu moartea. Trăim dezordonat - cu o constantă nevoie de mâine, iubim cu disperare, amânăm cât putem, rănim fără să simţim, transformăm greşelile în experienţe şi continuăm să experimentăm. Spectacolul ”Regele moare” este un elogiu al acestei inconştienţe numită viaţă.

“În fața morții, suntem egali. Nici regele nu mai este rege, nici cerșetorul nu mai este cerșetor – amândoi sunt dezbrăcați de orice titulatură, dezgoliți de orice urmă de orgolii, rămânând doar scheletul uman. Regele Moare este una dintre cele mai frumoase lecții pe care omul trebuie să le primească, ca să nu mai omită că el este, în esență, om. Modul în care este redată alegoria viață-moarte în piesa aceasta te face să te simți mai aproape de ceilalți, să trăiești mai conștient, mai consistent, să fii mai bun. Mergeți să vedeți spectacolul acesta, neapărat!” Georgiana Păun, Bucureștii vechi și noi / Regele Moare, de Eugène Ionesco - Bucurestii Vechi si Noi

 

Vineri, 8 octombrie 2021, ora 19.30, la Sala Ion Caramitru, TNB!

 

Romania in acuarela

Expoziție România în acuarelă

Odată cu debutul noii stagiuni teatrale 2021 - 2022, se redeschide și sezonul expozițiilor găzduite în foaierele Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, în cadrul programului TNB Parateatral - Arte vizuale, program inaugurat încă din anul 2012, odată cu darea în folosință a primelor spații remodelate ale TNB.

În foaierul Media (aripa dinspre Hotelul Intercontinental) puteți vizita cea de a doua ediție a Expoziției naționale de pictură în acuarelă sub denumirea România în acuarelă, organizată de Asociația Pictorilor Acuareliști din România, structură afiliată Societății Internaționale de Acuarelă (I.W.S.) în parteneriat cu TNB.

Expoziția găzduiește 133 de lucrări semnate de 98 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți pentru a doua oară, tot în spațiile TNB. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare până în data de 15 octombrie 2021, de luni până duminică între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Vă reamintim că în spațiile închise portul măștii de protecție și respectarea distanțării rămân în continuare în vigoare! Pentru mai multe detalii privind accesul publicului la spectacolele noastre vă rugăm să intrați pe pagina tnb.ro.

Vă așteptăm cu drag la teatru.

 

Program

Vineri 01 Oct 2021

                              

Biloxi Blues

de Neil Simon

Ora 19:30

Sala Mică

                              

Class

de Iseult Golden și David Horan

Ora 20:00

Sala Atelier

 

Sâmbătă 02 Oct 2021

 

Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra

Ora 11:00

Sala Media

 

Fetița soldat

de Mihaela Michailov

Ora 18:30

Sala Mică

                              

Orchestra Titanic

de Hristo Boicev

Ora 20:00

Sala Pictura

                              

Luminița, de la capătul tunelului

de Radu F. Alexandru

Ora 20:00

Sala Atelier

                              

Allegro, ma non troppo

de Ion Minulescu

Ora 20:00

Sala Ion Caramitru

 

Duminică 03 Oct 2021

Teatrul Naţional pentru copii Abracadabra

Ora 11:00

Sala Media

×