Reprezentaţie specială la Târgu Mureş cu Opera de trei parale
Istoria coproducţiei Opera de trei parale, în viziunea lui Bocsárdi László, a început în august 2019, în Ungaria, în Festivalul de vară de la Szeged, apoi a ajuns pe scena Teatrului Tamási Áron, unde a trecut prin câteva schimbări şi a ajuns la întâlnirea cu spectatorii din Sfântu Gheorghe în formula unui spectacol muzical în trei acte, cu o mare orchestră şi un cor. În aceeaşi formulă, grandioasa producţie muzicală a Teatrului nostru îşi va continua drumul şi în 2020, vineri, 10 ianuarie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional Maghiar din Târgu Mureş, fiind programată o reprezentaţie specială, în calitate de spectacol invitat.
Opera de trei parale este o adaptare a melodramei satirice Opera cerşetorilor, de John Gay, scrisă în 1728, pe care Brecht o rescrie în 1928, exact la 200 de ani distanţă, gest prin care dramaturgul şi reformatorul teatrului german dorea să-şi pună în practică teoria conform căreia „oricine poate fi creativ, în schimb rescrierea altora e o provocare”. Brecht plasează acţiunea tot în Soho-ul londonez, dar reface lumea cerşetorilor, criminalilor şi prostituatelor din perspectiva Berlinului interbelic, încercând să demonstreze forţa teatrului de a-i provoca pe spectatori să reacţioneze la nedreptăţile din lumea înfăţişată pe scenă.
Biletele pentru reprezenaţia din 10 ianuarie 2020 se pot cumpăra de la caseria Teatrului din Târgu Mureș, care de sărbători este deschisă conform următorului program: 27, 30, 31 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, între orele 9:00–15:00; pot fi cumpărate bilete şi cu o oră înainte de începerea reprezentaţiei. În perioada 21 decembrie 2019–7. ianuarie 2020, Caseria din Casa de Cultură va fi închisă.
Atenţie, din motive administrative, în perioada 21 decembrie 2019–7 ianuarie 2020, la caseria Teatrului nu se poate plăti cu cardul!
Se pot cumpăra bilete şi online, de pe siteul:
https://www.biletmaster.ro/ron/Event/44003015/Koldusopera-(Haromgarasos-opera

Ştiri din .ro
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Române
Sibiu – prima destinație din itinerariul expoziției ”Eroii care au făcut Istorie”

De Ziua Culturii Naționale, Teatrelli sărbătorește arta imaginii pe scena lumii, într-o ediție specială dedicată scenografiei în seria „Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu”
Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Televiziunea Română

ZIUA CULTURII NAȚIONALE. Mirel Taloș: „Creativitatea românească ne menține pe harta lumii în orice timpuri“

De Ziua Culturii Naționale - maraton de spectacole lectură, la Teatrul Național Târgu-Mureș
