x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Sărbătoriţi cu Teatrul Masca

Sărbătoriţi cu Teatrul Masca

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Noi 2009   •   00:00



Teatrul Masca vă invită duminică, de Sfinţii Mihail şi Gavril, începând cu ora 12:30, în staţia de metrou Unirii 1 pentru a sărbători împreună şase ani de la lansarea programului Oraşul de sub Oraş.

Participanţii vor putea urmări un concert Pontice urmat de mai multe spectacole: Gardienii se întorc, Doamna cu Căţelul şi Geneza.

"Cu şase ani în urmă începeam pentru bucureşteni proiectul Oraşul de sub Oraş cu intenţia de a reconsidera staţiile de metrou ca spaţii neconvenţionale pentru artă. Acum, la ceas aniversar, vă invităm la o nouă întâlnire cu teatrul care sperăm că v-a adus în tot acest timp momente de bucurie şi încântare", declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

De la 8 noiembrie 2003 ­ data la care s-a jucat în metrou primul spectacol de Teatrul Masca - până în prezent, proiectul Oraşul de sub Oraş s-a transformat într-o alternativă culturală inedită. Proiectul iniţiat de Masca a însemnat o provocare pentru cei invitaţi să-şi prezinte creaţiile la metrou: actori şi interpreţi, artişti plastici şi fotografi, dansatori şi coregrafi. Vernisaje sau premiere de teatru, concerte de muzică simfonică sau ateliere de pictură, demonstraţii de dans sau concerte de jazz, paradă de modă sau proiecţii de film, spectacole dedicate unor evenimente-reper în conştiinţa românilor (Ziua Naţională a României, Ziua Unirii) au făcut ca minutele petrecute de bucureşteni pe peronul metroului să se transforme într-o reală întâlnire cu arta contemporană. Cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe www.masca.ro.

×
Subiecte în articol: teatru