x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Scena și culisele. Ieri și azi - conferință-recital cu Ioan Holender și Sever Voinescu

Scena și culisele. Ieri și azi - conferință-recital cu Ioan Holender și Sever Voinescu

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Feb 2024   •   22:00
Scena și culisele. Ieri și azi - conferință-recital cu Ioan Holender și Sever Voinescu

Luni, 18 martie, începând cu ora 19:00, te invităm la un eveniment special - SCENA ȘI CULISELE. IERI ȘI AZI. - o conferință-recital ce ne propune o călătorie fascinantă în lumea operei, aducând în prim plan povestea din spatele cortinei și arta care străbate generații.

Ne vom bucura de prezența Maestrului Ioan Holender, o personalitate marcantă a universului operistic, care ne va împărtăși gânduri și idei din vasta sa experiență muzicală! Alături de domnia sa, Sever Voinescu, publicist, eseist și diplomat cu o prezență remarcabilă în spațiul cultural românesc, va modera acest eveniment deosebit! Programul va fi completat de momente artistice în interpretarea invitaților noștri: soprana Aida Pascu, tenorul Robert Bede și pianistul Cadmiel Boțac.

 

Muzician și impresar artistic, Maestrul Ioan Holender este cunoscut ca fiind cel mai longeviv manager general al Operei de Stat din Viena. Și-a început studiile muzicale la Conservatorul din Viena, unde a studiat canto clasic în perioada 1960-1962, după care a colaborat în calitate de solist cu teatrele de operă din Viena, Klagenfurt și Sankt Pölten. În anul 1966 a devenit agent de impresariat artistic și manager muzical pentru Agenția de teatru „Starka”, a cărei faimă s-a răspândit rapid și care a devenit ulterior „Agenția de impresariat artistic Holender”. Începând cu anul 1988 a fost secretarul general al Operei de Stat din Viena și al Volksoper, iar din 1992 a ocupat funcția de Manager general al ambelor instituții. Ioan Holender a marcat istoria instituției vieneze de operă timp de 18 ani, consolidându-i prestigiul. În anul 2003, a devenit Președinte și Director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, contribuind astfel la promovarea tinerelor talente din România.

 

Sever Voinescu este un publicist, eseist și diplomat cu o carieră diversificată și bogată în domeniul dreptului și relațiilor internaționale. Din 2016, Sever Voinescu ocupă poziția de redactor-șef al revistei Dilema Veche, aducându-și contribuția la dezbaterea și analiza problemelor sociale și culturale din spațiul public românesc. Cu o carieră ce acoperă domenii precum dreptul, diplomația, jurnalismul și cercetarea în politici publice, Sever Voinescu rămâne o voce respectată și influentă în peisajul intelectual și cultural al României.

×
Subiecte în articol: Ioan Holender sever voinescu