x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul Hamlet deschide cea de-a 8-a ediție a Festivalului Madách Imre, Budapesta!

Spectacolul Hamlet deschide cea de-a 8-a ediție a Festivalului Madách Imre, Budapesta!

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Apr 2022   •   12:02
Spectacolul Hamlet deschide cea de-a 8-a ediție a Festivalului Madách Imre, Budapesta!

Spectacolul Hamlet de William Shakespeare, în regia lui Gábor Tompa, se va juca în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Madách Imre (MITEM). Evenimentul este organizat de Teatrul Național din Budapesta. Reprezentația este programată miercuri, 20 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Național din Budapesta, Sala Mare. Reprezentația va fi urmată de o întâlnire cu publicul.

Pe Hamlet, așa cum îl aduce la scenă Miklós Vecsei H. n-ai cum să nu-l iubești. Jonglează cu emoțiile și stările la fel cum se și mișcă, cu o viteză uluitoare. Din câțiva pași străbate scena, ajunge dintr-un colț în celălalt, acum țese intrigi, pentru ca în momentul următor să mediteze. Un actor foarte, foarte special, cu o capacitate unică de a se folosi în aceeași măsură de emoție și inteligență. În ciuda tinereții evidente, reușește să-și asume din mers o anumită doză de maturitate care-l ajută să se impună în fața reginei, dar și să o piardă pe Ofelia.” – scria Nona Rapotan.

Personajul principal, Hamlet, este interpretat de Miklós Vecsei H. (artist invitat din Budapesta), distribuţia fiind întregită de actorii: Ervin Szűcs, Imola Kézdi, Balázs Bodolai, Zsolt Gedő, András Buzási, Ferenc Sinkó, Zsuzsa Tőtszegi, József Bíró, Tamás Kiss, Éva Imre, Anikó Pethő, Szabolcs Balla, Lucian Chirilă, Gizella Kicsid, Venczel Lőrincz-Szabó și Sára Viola.

La realizarea spectacolului au contribuit: András Both (decorul), Bianca Imelda Jeremias (costumele), András Visky (dramaturgia), Vasile Șirli (muzica originală), Melinda Jakab (coregrafia), András Rancz (imagini video) și Gyopár Bocskai (asistent costume).

Joi, 21 aprilie, de la ora 17:00, în Sala Kaszás Attila a Teatrului Național, va avea loc o discuție intitulată A fi sau a exista?, în cadrul căruia drmaturgul András Kozma va dialoga cu regizorul Gábor Tompa și scenograful András Both.

×