x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul “Paliativ”, o radiografie a sistemului medical românesc, la TNB

Spectacolul “Paliativ”, o radiografie a sistemului medical românesc, la TNB

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Iul 2019   •   12:42
Spectacolul “Paliativ”, o radiografie a sistemului medical românesc, la TNB

TNB prezintă spectacolul “Paliativ” la Sala Amfiteatru, în data de 3 august, de la ora 21:00.

Într-o lume în care moartea pândește la fiecare colț, într-un sistem medical bolnav în care fiecare gest, cât de simplu, cât de uman, poate fi interpretat ca un act de corupție sau de lașitate – cum îți mai poți regăsi drumul, fie că ești un doctor care salvează vieți sau ruda unui pacient aflat la limită? Unde se termină sentimentele reale, unde încep jocurile de putere?

În această radiografie crudă a lumii spitalelor contemporane ale României, șapte personaje exemplare își caută izbăvirea, fericirea, răspunsul la cele mai profunde întrebări. Cine este principalul responsabil pentru mlaștina compromisurilor din care sunt alcătuite viețile noastre?

Cât valorează o viață de om în societatea contemporană? Care este distanța dintre dimensiunea de profesionist a unui medic și latura sa umană, vulnerabilă? De ce sacrificii sunt în stare familiile unui pacient pentru a-i asigura acestuia vindecarea? La aceste întrebări își propune să răspundă spectacolul “Paliativ”, prezentând într-o notă dulce-amară o radiografie a sistemului medical românesc.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Regia: Radu Popescu 

Cu: Carmen Florescu, Ada Galeș

Text: Radu Popescu

Scenografia: Diana Miroșu

Muzică: Alexandru Suciu

 

×