x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Ţăndărică” prezintă o premieră chiar de Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie

“Ţăndărică” prezintă o premieră chiar de Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie

de Maria Sârbu    |    19 Mar 2013   •   11:41
“Ţăndărică” prezintă o premieră chiar de Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie

Pentru că luna martie este o lună mai specială pentru Teatrul de Animaţie Ţăndărică – cu 68 de ani în urmă era adus la rampă aici primul spectacol ¬, echipa acestei instituţii culturale a pregătit publicului mic şi fidel “un mărţişor”, de asemenea special. E vorba de premiera oficială cu spectacolul “Fata babei şi fata moşneagului”, programată joi, 21 martie, chiar de Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie. Reprezentaţia începe la ora 18:00.

Ceea ce a realizat trupa “Ţăndărică” este versiunea unei lecturi moderne a poveştii cu acelaşi titlu a lui Ion Creangă, păstrându-se, desigur, umorul şi sensibilitatea cunoscutului basm. Spectacolul este creat cu mijloacele clasice ale teatrului de animaţie şi anume păpuşi de diverse tipuri (de la wayang la cele compuse), de mari dimensiuni, dar şi cu proiecţii.

Scenariul şi regia sunt ale lui Daniel Stanciu, care nu s-a îndepărtat de scriitura povestitorului de la Humuleşti. Prin această creaţie scenică Daniel Stanciu punctează, şi datorită cromaticii şi ritmului, cinstea, bunătatea, hărnicia şi frumuseţea sufletească – valori care trebuie însuşite din fragedă pruncie. Deci la teatru se învaţă viaţa!

Alături de regizor au lucrat la spectacol Daniela Drăgulescu (scenografia), Vasile Manta (ilustraţia muzicală), iar din distribuţie fac parte actori din “aripa tânără” a Teatrului Ţăndărică: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu, Marin Fagu.

×