x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Național din Timișoara aniversează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul PRIN VIS

Teatrul Național din Timișoara aniversează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul PRIN VIS

29 Apr 2022   •   09:07
Teatrul Național din Timișoara aniversează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul PRIN VIS
Sursa foto: Adrian Pîclișan

Vineri, 29 aprilie, de la ora 19,00 la Sala 2, Teatrul Național din Timișoara aniversează Ziua Mondială a Dansului cu spectacolul PRIN VIS.

De patru decenii, în ziua de 29 aprilie se sărbătorește peste tot în lume Ziua Mondială a Dansului, o inițitivă a Institutului Internațional de Teatru din cadrul UNESCO.

Teatrul Național din Timișoara explorează de peste un deceniu teatralitatea dansului, iar actorii Naționalului susțin partituri coregrafice complexe în mai multe spectacole aflate în repertoriu. Este și cazul spectacolului PRIN VIS, un spectacol hipnotic de teatru-dans, plasat la intersecția celor două arte, un fascinant și emoționant road-movie „pe dos” în care un vechi Cadillac anulează granițele dintre realitate și ficțiune și se transformă într-un adevărat portal către poveștile fascinante articulate în jurul său.

Spectacolul, parte a programului MixART, este semnat de Pál Frenak, celebru coregraf european, iar distribuția îi reunește pe actorii Laura Avarvari, Cătălin Ursu, Mara Opriș, Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Daniela Bostan, Darius Zet, Raul Lăzărescu, Ionuț Iova și Răzvan Ciocoi.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, marți - duminică, între orele 11 – 19).

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

×