x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Thriller, comedie și dramă pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Thriller, comedie și dramă pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Mar 2022   •   20:25
Thriller, comedie și dramă pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Te așteptăm în următoarea perioadă să trăiești și să simți alături de artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca atmosfera captivantă a lumii operistice, luând parte la trei spectacole contrastante, complexe și pline de noutate!

După o reprezentație cu un succes răsunător în luna ianuarie, spectacolul de operă Tosca de Giacomo Puccini revine în programul Operei vineri, 25 martie, aducând atmosfera unui thriller cât se poate de intens. Complotul se desfășoară în jurul a trei personaje puse în fața unor situații extreme. Ce alegeri vor face și cine va supraviețui? Răspunsul îl vor dezvălui protagoniștii reprezentației: soprana Carmen Gurban, care va interpreta unul dintre cele mai râvnite roluri operistice – Floria Tosca, un personaj pasional cu o personalitate înflăcărată, dispus la sacrificiul suprem din dragostea pentru Mario Cavaradossi, adus la viață de tenorul Marius Vlad Budoiu. Cel de-al treilea personaj care se adaugă complotului îl titrează pe baritonul invitat Ionuț Pascu, în rolul Scarpia. Mai mult, reprezentația va marca pentru bariton o sărbătorire a unui deceniu de când, cu mare succes, aduce în fața publicului acest personaj.

Contrastul va fi adus miercuri, 30 martie, de cea mai seducătoarea și efervescentă operetă: Văduva veselă de Franz Lehár. Plină de umor, opereta este mereu un prilej excelent de a împărtăși magia liricului și de a capta tineri melomani printr-un spectacol inegalabil, ușor de adorat, ce abundă în seninătate și farmec muzical.

Iar pentru că Opera Națională Română din Cluj-Napoca își arată în continuare susținerea pentru poporul ucrainean și pentru artiștii uimitori ai acestei națiuni greu încercate ce trece prin momente de neimaginat, Opera clujeană o distribuie pe soprana ucraineană Anna Bondarenko, solistă a Teatrului de Operă și Balet din Odessa, în rolul Tatiana din opera Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, programată pentru 1 aprilie.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca susține cu tărie faptul că muzica este limbajul universal al păcii, indiferent de perioadele pe care le traversează omenirea. Soprana Anna Bondarenko, cetățean ucrainean fugit din calea războiului, întărește acest mesaj interpretând un rol atât de important într-o operă de referință a compozitorului rus, P. I. Ceaikovski, Evgheni Oneghin, în premieră pe scena Operei. Momentul va fi extrem de emoționant, observând cum muzica deschide dialogul pentru pace, depășind toate barierele și aducând speranța în suflete.

Dacă primele două spectacole se vor desfășura sub bagheta dirijorală a Maestrului Adrian Morar, mult îndrăgitul nostru dirijor, cel de-al treilea spectacol propune la pupitrul dirijoral un invitat special: Cristian Spătaru. Astfel, povestea din Evgheni Oneghin va fi condusă dintr-o nouă perspectivă muzicală, reprezentând un debut pentru tânărul muzician.

Te așteptăm să simți și să trăiești alături de noi!

×