x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un celebru regizor rus a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri, în valoare de 2 milione de dolari

Un celebru regizor rus a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri, în valoare de 2 milione de dolari

26 Iun 2020   •   12:19
Un celebru regizor rus a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri, în valoare de 2 milione de dolari
Sursa foto: Leonid Andronov/Getty Images/iStockphoto

Celebrul regizor rus Kirill Serebrennikov a fost găsit vinovat de participare la deturnare de fonduri, în valoare de circa 2 milioane de dolari din subvenții publice pentru arte, de către un tribunal din Moscova, relatează DPA.

Acesta are 50 de ani și a fost reținut de poliţie în august 2017, fiind ulterior în arest la domiciliu, până în aprilie 2019.

În septembrie 2019 însă, justiţia a ridicat toate măsurile privative de liberetate decise împotriva lui şi a celor trei colaboratori puşi sub acuzare, apoi a retrimis dosarul la Parchet, considerându-l incomplet.

O a treia expertiză a concluzionat, la începutul lunii iunie, că regizorul şi echipa sa au încasat 128 de milioane de ruble din fonduri publice pentru un proiect al trupei Seventh Studio, condusă de Serebrennikov.

Kirill Serebrennikov este directorul artistic al Centrului Gogol, un celebru teatru din Moscova.

El a negat întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa.

Susţinătorii săi consideră că artistul este pedepsit pentru libertatea de creaţie şi pentru piesele sale de teatru uneori îndrăzneţe, care combină politica, sexualitatea şi religia, într-o ţară în care autorităţile depun eforturi pentru revenirea în forţă a societăţii ruse la "valori tradiţionale". Autorităţile moscovite dezmint această interpretare a faptelor.

×