Grup american de synth pop, infiinţat in 1972, s-a remarcat, la inceputurile MTV-ului, prin videoclipuri memorabile.
In anii â80 s-a numărat printre cele mai importante formaţii New Wave din Statele Unite, alături de Gary Numan, Oingo Boingo şi The B-52âs.
COME BACK - după 17 ani de pauză
Grup american de synth pop, infiinţat in 1972, s-a remarcat, la inceputurile MTV-ului, prin videoclipuri memorabile.
In anii â80 s-a numărat printre cele mai importante formaţii New Wave din Statele Unite, alături de Gary Numan, Oingo Boingo şi The B-52âs. Albumul "Smooth Noodle Maps" (1990) este ultimul disc long play inregistrat de Devo, care a mai fost reactivat in 1996, cu prilejul unui concert de come back in cadrul Festivalului Sundance Film, urmat de turneul Lollapalooza.
Â
TEDDYBEARS. Şi pentru prima oară in ultimii şaptesprezece ani, Gerald Casale - voce, chitară bas, Mark Mothersbaugh - synthesizers, voce, Bob Mothersbaugh ("Bob 1") - chitară solo, voce, Bob Casale ("Bob 2") - chitară ritmică, synthesizers şi Josh Freese - tobe au intrat in studiourile de inregistrări, unde au realizat un nou single intitulat "Watch Us Work It" şi produs de grupul suedez (rock electronic) Teddybears. Numele Devo vine de la conceptul Devolution, care inseamnă evoluţia omului in forme "primitive". Ideea a fost dezvoltată de Gerald Casale (voce, chitară bas) şi de Bob Lewis (chitară), studenţi la Kent State University, care au fost şi fondatorii grupului. După o primă variantă de sextet, Devo a devenit cvartet şi in această formulă a fost remarcat de David Bowie şi Iggy Pop. Urmarea? Un contract cu Warner Bros Records, care produce "Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!", album de referinţă in cariera grupului american.