x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Under & More

Under & More

de Jurnalul National    |    11 Apr 2008   •   00:00
Under & More

11 aprilie 2008: După Manu Chao, Nouvelle Vague este cea mai recentă confirmare pe afişul B’ESTFEST!

Under

ARCANA. Trupa suedeză Arcana (dark Ambient, gothic, ethno, accoustic, lyrical, oriental-tribal, ambient medieval) va concerta la data de 19 aprilie 2008 la Centrul Cultural Reduta din Braşov, pentru a-şi promova noul album: Raspail (Kalinkaland, 2008). Concertul va începe la ora 19:30 şi va fi urmat de un After Party în Musik Café. Arcana (Peter Bjargo, Ann-Mari Thim, Stefan Eriksson Ia Bjargo şi Mattias Borgh) nu este o trupă politică, însă este implicată şi interesată de problemele legate de progresul făcut împotriva poluării naturii. Preţul unui bilet este de 55 RON. (R.G.)

 

DISTRACŢIE. ProFM deschide sezonul în La Mania! Bigger! Better! Faster! Stronger! Experimentează noul concept La Mania între 30 aprilie şi 3 mai! Patru nopţi de senzaţie cu Italboys, Michal Ho, Sasha, Lee Burridge, Audiofly şi mulţi alţii! Tot ProFM te cheamă la Hard Rock Café! Cu puţin noroc poţi pleca împreună cu un prieten la Festivalul Hard Rock Calling de la Londra! Te aşteaptă Eric Clapton, The Police şi mulţi alţii! Fii ambasadorul rockului! Vino la Hard Rock Café... ca să pleci un week-end la Londra! (R.G.)

 

NOUVELLE VAGUE. După Manu Chao, Nouvelle Vague (foto) este cea mai recentă confirmare pe afişul B’ESTFEST! Grupul de muzicieni francezi, care au ca sursă de inspiraţie mişcarea new-wave, precum şi muzica punk şi post-punk, condus de Marc Collin şi Olivier Libaux, va concerta în cea de-a doua zi de festival, la 5 iulie. Alături de Marc Collin şi Olivier Libaux, din Nouvelle Vague mai fac parte Anaos Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Melanie Pain şi Marina Celeste, artişti membri ai mişcării de revitalizare a chanson-ului tradiţional, foarte populari în toată Europa. Numele trupei are la bază noul val al cinematografiei franceze din anii ’60, precum şi stilul “bossa nova”, semnificînd “noul val” sau “noul ritm” în limba portugheză. (R.G.)

 

CARL COX. Vineri, 18 aprilie, Kristal Glam Club pregăteşte o noapte unică cu un invitat de excepţie: Carl Cox! Carl Cox este unul dintre veteranii muzicii de dans. La o vîrstă respectabilă rămîne actual şi este un model pentru noile generaţii de DJ. Conduce una dintre cele mai cunoscute case de discuri axate pe techno, are propria emisiune la radio, a mixat în cele mai variate locaţii de pe toate continentele, are o agenţie puternică de impresariat şi toate producţiile lui degajă energie şi voie bună. (R.G.)

 

INVITAT. Au mai rămas doar două săptămîni în care puteţi achiziţiona bilete la numai 35 RON pentru evenimentul din 19 aprilie, de la World Trade Plaza, care îl are cap de afiş pe Danny Tenaglia. La intrare, preţurile biletelor vor fi de 50 RON. Cunoscut ca un tip excentric, lui Danny îi place deseori să coboare pe ring şi să danseze alături de clubberi, să facă poze şi să-i strîngă în braţe. Danny Tenaglia va mixa singur începînd cu ora 23:00, pînă cînd ultimul fan va părăsi sala. (R.G.)  

 

TRAFFIC STRINGS. La 15 aprilie, la Sala Radio, aveţi ocazia să ascultaţi un regal plin de dinamism şi virtuozitate instrumentală pe parcursul a două ore de spectacol, cu piese în premieră şi surprize muzicale. Acest show este un periplu muzical prin epoci şi stiluri diverse, de la “Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi la ritmurile muzicii sud-americane ale compozitorului argentinian Astor Piazzolla şi piese jazz pe care TRAFFIC Strings le va prezenta publicului în premieră, cu ocazia acestui concert. Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie: VIP – 70 RON, cat. I – 50 RON şi cat. II – 35 RON. (R.G.)

 

& MORE

BIG MAMOU

11.04: Boiling Muse, ora 22:00

12.04: Ride On Band, ora 22:00

17.04: Shannon Ceili Band, ora 22:00

 

SUBURBIA

11.04: Trupa Veche

13.04: Veritasaga

17.04: Party de Goa (Goa-Psy-Dark, decoruri UV, videoproiecţii)

 

STUDIO MARTIN

11.04: Hernan Cattaneo

12.04: Roby, Livio & Roby/ Monochrome, Vinny, Mircea Ivan

turneu grimus

10.04: Suceava, Club Vox

12.04: Chişinău (Republica Moldova), Palatul Feroviarilor,

ora 18:00

14.04: Iaşi Club Sunday’s

 

LIVE METAL CLUB

12.04: Tribut My Dying Bride, ora 21:00

17.04: Metal Orient Express, ora 19:00

 

SESSION CLUB

11, 12, 13.04: Rockolectiv 2008, ora 20:00

HARD ROCK CAFÉ

12.04: Popa’s Band, ora 22:30

17.04: Viţa de Vie, ora 22:00

 

GREEN HOURS

11.04: Trenul de noapte (blues), ora 22:00

×
Subiecte în articol: cultura