x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Vești bune despre proiectele generate de GALA HOP 2024

Vești bune despre proiectele generate de GALA HOP 2024

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Sep 2024   •   20:00
Vești bune despre proiectele generate de GALA HOP 2024

Uniunea Teatrală din România dezvăluie o parte din fructele Galei HOP 2024, cărora speră că se vor adăuga și altele.

Prin ediția de acest an a Galei Tânărului actor s-a crea contextul propice unor întâlniri și prietenii prodigioase pentru tinerii actori:

  • Theodora Pintilie și Mihai Andrei Pleșa, câștigătorii premiului „Cornel Todea”, premiul pentru cea mai bună trupă de actori cu spectacolul „Obsesiv-Impulsiv”, vor prezenta momentul lor în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, la București, pe 8 septembrie, la invitația regizoarei Chris Simion Mercurian.
  • Teatrul de Stat Constanța va produce două spectacole în stagiunea 2024-2025, unul în regia Dianei Mititelu și unul în regia lui Florin Caracala, în fiecare dintre ele jucând cel puțin trei participanți ai ediției din acest an.
  • Festivalul Internațional de Teatru pentru Public Tânăr, Iași, invită în cadrul ediției din acest an, pe 9 octombrie, 5-6 momente libere prezentate în cadrul Galei HOP, într-un spectacol-coupé coordonat de regizorii Diana Mititelu și Erwin Șimșensohn.
  • Teatrul „Jean Bart” din Tulcea va produce în stagiunea 2024-2025 un spectacol în regia lui Horia Suru, în care vor fi distribuiți 6-8 actori care au participat anul acesta la Gala HOP.
  • Asociația HEARTH (Casa Kerim), spațiu teatral independent, invită patru dintre participanții la Gala HOP ediția 27 (Ileana Ursu, Mihai Mocanu, Bianca Marinescu, Roxana Bîclea) să prezinte momentele din concurs, într-un spectacol-coupé.
  • Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea invită grupul care a prezentat „Măieștrii” (Adrian Rîmboacă, Iosif Paștina, Ștefan Voicu și Cătălin Vîlcu) să își dezvolte momentul într-un spectacol pe care să îl prezinte în stagiunea 2024-2025.
  • Teatrul Mic București invită câștigătorii ediției 27 a Galei HOP să-și prezinte momentele libere din concurs într-un spectacol-coupé intitulat „HOP la MIC”, în Stagiunea 2024-2025.
  • „ȘI Festival” (Festivalul de Teatru și Film Șerban Ionescu, 2 Mai) va invita unul din momentele prezentate la secțiunea grup în cadrul ediției 2025.
  • La ediția a XVIII-a din 2025 a Festivalului „Povești” organizat de Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia se va realiza un spectacol-colaj format dintr-o selecție de momente prezentate la Gala HOP 2024.

De asemenea, și Teatrul Bulandra București și Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia își arată interesul pentru câștigătorii și participanții de la Gala HOP 2024, gala cu autenticitatea.

Gala Tânărului Actor HOP oferă vizibilitate tinerilor aflați în competiție și cadrul propice închegării oportunităților profesionale. Gala HOP este, de 27 de ediții, mediul care facilitează întâlniri, relații între factori creativi și tineri actori. Gala HOP devine, astfel, o platformă permanentă de apropiere a pieței teatrale de actor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×