x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Workshopul „De la condei la gest” la ARCUB

Workshopul „De la condei la gest” la ARCUB

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Iul 2024   •   14:20
Workshopul „De la condei la gest” la ARCUB

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București organizează, în perioada 5-8 august 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Studio, workshopul „De la condei la gest", unul dintre puținele proiecte educaționale din România dedicate tehnicilor de notație a dansului în sistem Laban.

Ajuns deja la a doua ediție, atelierul va fi susținut de doamna Roxana Barbacaru, pedagog și coregraf, profesor de dans la Școala Operei din Paris.

Workshopul se adresează atât persoanelor care vor să se inițieze în această tehnică, dar și celor care dețin noțiuni despre sistemul Laban și doresc să aprofundeze cunoștințele deja dobândite – profesori din cadrul instituțiilor de învățământ de dans și teatru, publice și private, coregrafi, elevi și studenți, dansatori și creatori multimedia și de imagini de sinteză.

Ședințele de lucru cu pedagogul și coregrafa Roxana Barbacaru se vor desfășura, în perioada 5-8 august 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Studio, în două sesiuni structurate astfel: cursuri de inițiere (pentru debutanți), între orele 14.00-15.30, respectiv cursuri de aprofundare (pentru persoanele deja familiarizate cu sistemul Laban), între orele 16.00-17.30. Vor fi abordate noțiuni teoretice fundamentale ale kinetografiei, precum și exerciții practice de notație, lectură, reconstrucție după partituri extrase din diverse repertorii.

Pentru a participa la atelierul „De la condei la gest II", persoanele interesate se pot înscrie, prin e-mail, la adresa inscrieri@arcub.ro, și prin achitarea taxei de participare în valoare de 200 lei, pe arcub.ro și entertix.ro. Locurile sunt limitate la un număr de maximum 30 de participanți.

Cursanții vor primi, la finalul workshopului, un atestat de participare. Mai multe informații despre programul workshopului sunt disponibile pe site-ul ARCUB.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu ONG-ul Envol des Signes și Școala de dans Gestes (Franța).

×