x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Angela Similea N-a fost o joacă...

N-a fost o joacă...

03 Dec 2007   •   00:00

Au jucat impreună in musicalul "Jocul de-a vacanţa". Ce-şi aminteşte Matei Alexandru despre actriţa… Angela Similea.

Au jucat impreună in musicalul "Jocul de-a vacanţa". Ce-şi aminteşte Matei Alexandru despre actriţa… Angela Similea.

Â

Totul a inceput in 1982… "Au venit la mine Cella Tănăsescu şi Edmond Deda, care au făcut din «Jocul de-a vacanţa» un musical. Mi-au propus mie să fac acest spectacol, in ideea că acesta va pleca in turneu in Israel, ceea ce atunci era un lucru foarte tentant. Am luat materialul lor transformat din proză in musical. Am reuşit să ii conving că acest text nu trebuie alterat prin alte texte. Textul scriitorului Mihai Sebastian era extraordinar de preţios. Ii aveam in distribuţie pe Florin Piersic, jucănd unul din rolurile principale (Valer), Victor Moldovanu (Maiorul), eu jucam Bogoiu, Cella Tănăsescu (Călătoarea) şi Goe Gheorghiu. Pentru rolul important al Corinei se punea problema unei soliste profesioniste. Impreună cu doamna Cella Tănăsescu am inceput să trecem in revistă toate interpretele de muzică uşoară en vogue de la vremea aceea.

Talent. Am ajuns la Angela, şi atunci am hotărăt că ea este cea care poate juca acest rol. Am inceput repetiţiile pentru spectacol. Angela era şi este in continuare o căntăreaţă foarte en vogue. I s-a părut distribuţia foarte interesantă şi rolul ei foarte tentant. S-a dedicat cu toată ardoarea acestei acţiuni. Angela nu mai jucase niciodată intr-o piesă de teatru. Am inceput lucrul cu dănsa, un lucru foarte minuţios, oprindu-mă pentru fiecare moment in parte şi punăndu-l la punct din punct de vedere actoricesc. A răspuns foarte bine, i-a plăcut şi in final a ieşit un spectacol foarte bun. Cănd am ajuns in Israel spectacolul s-a bucurat de un succes imens. Ştiu că a apărut o cronică in care i se recomanda domnului Radu Beligan, care era directorul Teatrului Naţional pe atunci, să angajeze urgent o mare actriţă, Angela Similea.

Recunoştinţă. După această experienţă, de fiecare dată in interviurile pe care le dă, Angela Similea declară cu foarte multă nonşalanţă că, de cănd a jucat acest rol şi de cănd a fost sub bagheta mea ca regizor, a reuşit să-şi schimbe total felul de a fi… in bine. După părerea mea este un om deosebit…"

×
Subiecte în articol: angela similea 3 decembrie 2007